Un infractor foarte periculos, dat în urmărire de autorităţile din Danemarca, a fost capturat de poliţiştii din Neamţ

Un infractor foarte periculos, dat în urmărire de autorităţile din Danemarca, a fost capturat de poliţiştii din Neamţ

FOTO Arhivă Adevărul

Individul a făcut ravagii în zona Scandinaviei, unde avea, împreună cu banda lui, o manieră specială de a comite spargerile: pătrundeau în interior prin acoperiş, după ce deconectau imobilul de la electricitate, telefonie şi internet.

La data de 11 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman au reuşit depistarea, pe raza municipiului Roman, a unui bărbat de 39 de ani, căutat la nivel internaţional pentru comiterea a două infracţiuni de tentativă la furt.

Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Danemarca.

Bărbatul este acuzat că, în noaptea de 9/10 octombrie 2018, împreună cu trei persoane, ar fi pătruns prin acoperiş în incinta unei firme din Danemarca, după ce în prealabil ar fi tăiat cablurile telefonice şi cele de alarmă, fiind surprinşi în flagrant de către angajaţii societăţii.

De asemenea, la data de 11 octombrie 2018, folosind acelaşi mod de operare, ar fi pătruns într-un imobil din Danemarca, unde ar fi intenţionat să sustragă un seif, activitatea infracţională fiind întreruptă de un echipaj de poliţie aflat în zonă.

Individul este suspectat de comiterea mai multor fapte de acest fel (momentan cu autor necunoscut) în zona Scandinaviei, dată fiind maniera de operare.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău. În cursul zilei de joi el urmează să fi propus la arestare.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: