Un bărbat a fugit din izolare, a băut şi s-a certat cu soacra. Trimis în carantină, şi-a rupt piciorul după ce a căzut de la etajul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ginerele recalcitrant este dus la centrul de carantină. FOTO: tvmneamt.ro
Ginerele recalcitrant este dus la centrul de carantină. FOTO: tvmneamt.ro

Un individ din Piatra Neamţ s-a certat cu soacra, femeia l-a reclamat şi a fost dus într-un centru de carantină. La scurt timp a sărit de la etaj.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Piatra Neamţ a probat inconştienţă crasă în contextul pandemiei de coronavirus.

Povestea a început marţi, 24 martie. Tânărul era în stare de izolare la domiciliu de pe data de 18 martie, când s-a întors din străinătate, se pare din Italia. 

A stat în casă timp de şase zile, dar în a şaptea a părăsit locuinţa, deşi ştia că nu are voie. 

A cutreierat prin oraşul Piatra Neamţ, a consumat o cantitate apreciabilă de alcool, iar în jurul orei 17.30 i-a făcut o vizită soacrei, amintindu-şi că avea ceva de împărţit cu ea. Pe fondul consumului de licori bahice, a izbucnit un scandal, iar femeia, speriată de agresivitatea ginerului a sunat la 112, solicitând intervenţia forţelor de ordine.

„Bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamţ, de etnie romă, se afla în autoizolare din 18 martie. A ieşit, a

consumat alcool, iar pe fondul acestui consum s-a dus la soacra sa acasă pentru a genera scandal. Aceasta a sesizat în mod direct autorităţile, iar bărbatul a fost dus în centrul de carantină“, se

precizează într-un comunicat al Prefecturii Neamţ. 

La imobilul unde este centrul de carantină, pietreanul a fost adus încătuşat de un echipaj de poliţie, care a fost însoţit şi de o ambulanţă. Bărbatul s-a manifestat agresiv, nu dorea să fie introdus în centru, dar a fost calmat în cele din urmă. 

Toate acestea aveau loc în jurul orei 18.30. Peste jumătate de oră, un alt apel la 112, solicita o autosanitară deoarece un bărbat căzuse de la etajul 2, în timp ce încerca să evadeze pe un cearşaf. Era vorba despre pietreanul care se certase cu soacra şi fusese carantinat. 

„Bărbatul a suferit o fractură deschisă şi a fost transportat la spital, cu stare generală bună“, a mai

transmis prefectura Neamţ. Ne îndoim că lucrurile stau chiar aşa - „stare generală bună“, dar cu siguranţă cel în cauză va trebui să suporte şi imobilizarea o perioadă.

   

Amendă şi dosar penal după ce a ieşit din izolare de două ori într-o zi

Un nemţean din comuna Zăneşti, judeţul Neamţ, s-a ales cu acuze penale deoarece fiind în autoizolare la domiciliu a fost prins de două ori în aceeaşi zi la plimbare prin sat. 

Prima dată a fost sancţionat contravenţional, însă a doua oară s-a ales cu dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform unui comunicat al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ. Totul s-a petrecut la începutul acestei săptămâni, pe 23 martie, când a fost deschis cazul de cercetare penală pe numele localnicului de 54 de ani, din  satul Traian, comuna Zăneşti.

 „Cauza penală are ca obiectsesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei

de Poliţie Rurală nr. 2 Săvineşti, judeţul Neamţ, cu privire la faptul căîn data de 23 martie 2020, orele 19:00, un bărbat în vîrstă de 54 de ani, din comuna Zăneşti, satul Traian, judeţul Neamţ, având cunoştinţă de faptul că se afla în autoizolare la domiciliu, pentru prevenirea răspândirii virusului CoVid 19, a părăsit imobilul plimbându-se pe strada Luminii din localitate. Acesta fusese sancţionat contravenţional la aceeaşi dată, la orele 12:00, conform prevederilor OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, luând la cunoştinţă faptul că are obligaţia de a nu părăsi imobilul pe o perioadă de 14 zile“, conform unui comunicat al Parchetului Piatra Neamţ. 

Săptămâna trecută, la instituţia menţionată au mai fost deschise două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite