Absolvent de Harvard şi Stanford candidează independent, la Neamţ, pentru o funcţie de deputat

Absolvent de Harvard şi Stanford candidează independent, la Neamţ, pentru o funcţie de deputat

Sebastian Burduja candidează independent la alegerile parlamentare, susţinut de PACT FOTO: facebook

După 12 ani de muncă şi studii în străinătate, Sebastian Burduja, fondatorul proiectului civic şi politic Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), a revenit în ţară şi vrea să candideze la alegerile parlamentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima candidatură la alegerile parlamentare din decembrie anunţată oficial la nivelul judeţului Neamţ aparţine independenţilor Sebastian Burduja (la Camera Deputaţilor) şi Andrei Carabelea (la Senat). Cei doi vor fi susţinuţi în alegeri de Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) un proiect civic şi politic fondat la începutul acestui an de Sebastian Burduja. 
 
„Deşi am fost rugat să candidez la Bucureşti, răspunsul meu a fost negativ. Vreau să candidez acasă, la Piatra Neamţ, iar motivul este cât se poate de simplu: consider că aici este cu adevărat nevoie de mine şi aici pot să pun cel mai mult suflet în ceea ce fac, fiind vorba de meleagurile natale. Mă recomandă experienţa pe care am acumulat-o de-a lungul timpului şi dorinţa de a realiza ceva pentru oraşul din care am plecat”, a declarat Sebastian Burduja.
 
PACT va participa la scrutinul parlamentar din 11 decembrie susţinând candidaţi independenţi în judeţele Neamţ, Bacău, Bucureşti, Constanţa şi Diaspora. De asemenea, în judeţele Giurgiu şi Teleorman, PACT va propune liste complete de candidaţi pentru a evita radierea partidului.
 

Studii în America şi experienţă la Banca Mondială

 
Sebastian Burduja este absolvent al universităţilor Stanford (specializările Politici Comparate, Economie şi Sociologie) şi Harvard (dublu masterand la Harvard Business School şi Harvard Kennedy School of Government), practic, cele mai bune instituţii academice din lume pe domeniile de administrare a afacerilor, respectiv politici publice. 
 
Ulterior, a lucrat trei ani pe proiecte de dezvoltare în sectorul privat, la o importantă firmă de consultanţă şi la Banca Mondială şi este fondatorul Ligii Studenţilor Români în Străinătate şi al Fundaţiei CAESAR(un institut de cercetare pentru dezvoltarea României).
 
„Ca expert al Băncii, am condus proiecte de dezvoltare în Europa de Est şi în România. Am fost în misiuni de lucru în peste 300 de localităţi din ţară şi am reuşit să mişcăm din loc miliarde de euro în investiţii finanţate din fonduri europene şi de la buget, mai ales în zona de infrastructură”
 
Sebastian s-a născut în Bucureşti, dar familia sa este din Neamţ, iar acest lucru l-a făcut să opteze pentru a candida în acest judeţ. 
 
„Provin dintr-o familie cu o tradiţie îndelungată de preoţi şi învăţători din judeţul nostru. Rădăcinile noastre sunt în Piatra Neamţ, Borniş, Dochia, Ghigoieşti şi Roznov. Bunicul meu, preotul Ioan Pricop, mi-a spus pe patul de moarte: <în viaţă să nu faci ceea ce poţi, să faci ceea ce trebuie>. De aceea, după 12 ani de muncă şi studii în   străinătate, m-am întors definitiv acasă. Pentru mine, acasă înseamnă Neamţ”, a anunţat Sebastian Burduja prin intermediul unui video.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările