Turnul Babel sub Pietricica. La Ceahlăul, multinaţionala brazilianului Ze Maria a luat locul plăieşilor lui Pinalti

Turnul Babel sub Pietricica. La Ceahlăul, multinaţionala brazilianului Ze Maria a luat locul plăieşilor lui Pinalti

A. Massone (al treilea din stânga) şi antrenorul Ze Maria (al doilea din dreapta) FOTO Gelu Cracană

În pauza dintre tur şi retur, lotul echipei de primă ligă din Piatra Neamţ s-a transformat radical. Opt jucători din cinci ţări au fost aduşi de noii patroni italieni ai grupării din sub Pietricica.

Ştiri pe aceeaşi temă

FC Ceahlăul reia luni, 23 februarie, sezonul competiţional cu un meci dificil împotriva celor de la CFR Cluj, meci programat de la ora 18.00 la Piatra Neamţ. O victorie ar însemna al 200-lea succes pentru gazde în Liga I, echipă care nu a mai cunoscut gustul victoriei din 29 august 2014 (2-0 cu Concordia Chiajna, la Piatra Neamţ).  
 
În pauza din intersezon, gruparea de sub Pietricica s-a transformat radical, odată cu venirea la conducere a avocatului Angelo Massone, şi numirea în funcţii cheie a colaboratorilor săi Renzo Rossi (administrator delegat, ulterior antrenor secund), Ricardo Ronca (director general). Aducerea pe banca tehnică a brazilianului Ze Maria, cunoscut mai ales pentru cariera de  jucător la Inter Milano, a fost doar începutul pentru restructurarea din temelii a lotului.
 
Pe fondul neînţelegerilor financiare şi de filosofie fotbalistică a noului antrenor, noii conducători au decis să renunţe la o serie de jucători autohtoni (Onciu, Mândruşcă), alţii au cerut să devină liber de contract (Andrei Marc, Vlad Achim). În paralel, au fost cooptaţi în lot 8 jucători din cinci ţări:   
 
Brazilia (3):
 
- Rafael Reis Kneif - (fundaş stânga)
- Wellyson Luiz de Oliveira Sobra (fundaş central)
- Francisco Torres (atacant)
 
Italia (2)
 
- Alessandro Vono (portar)
- Christian Chiereletti (fundaş dreapta)
 
Serbia (1) - Milos Markovic (fundaş dreapta)
 
Croaţia (1) - Vinko Buden - croat (fundaş central)
 
Grecia (1) - Dimitrios Sialmas (atacant)
 
Celor opt stranieri veniţi în intersezon sub Pietricica li se adaugă alţi trei stranieri preluaţi din tur: portarii Bojan Jovic (Serbia), Nicolae Calancea (Republica Moldova) şi fundaşul Vaidas Salvikas (Lituania). 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările