Turnătorii trăznite între români care te lasă cu gura căscată. „Au, n-au dreptate, trebuie ascultaţi şi procedat cu tact“

Turnătorii trăznite între români care te lasă cu gura căscată. „Au, n-au dreptate, trebuie ascultaţi şi procedat cu tact“

An de an, la diverse instituţii se înregistrează plângeri care nu pot fi rezolvate. FOTO: Adevarul.ro

An de an, la Poliţie, Parchet, Judecătorii sau Fisc se înregistrază tot felul de reclamaţii trăznite. Unii dintre petenţi şi-au făcut un obicei din a turna.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vecina care afumă blocul când găteşte, copiii care se joacã în faţa blocului, vecinul care foloseşte toaleta la miezul nopţii şi trage apa prea tare, cocoşul care cântă la trei noaptea sau consăteanul care face evaziune fiscală vânzînd ţuică făcută acasă sau furtul unei imense cantitati de aur.Toate acestea şi multe alte chestiuni „arzătoare“ sunt subiectul unor reclamaţii depuse de petenţi din Neamţ la diverse instituţii ale statului, funcţionarii fiind somaţi să le rezolve. 
 
Şi aşa se face că, uneori, în munca de poliţist, procuror sau judecător competenţa şi flerul nu sunt de ajuns pentru a „descâlci“ cazul. Motivul, astfel de petiţii ciudate n-au temei, fiind doar rodul imaginaţiei bogate a unora. 
 
Răspunsurile autorităţilor de genul: „Cele reclamate de dumneavoastră nu se confirmă“, nu-i dezarmează pe autori, ci nu contenesc în demersul lor şi bat iar şi iar la uşile instituţiilor, sperând că cineva le va da satisfacţie.
 

Autodenunţ pentru performanţele sexuale din... vis

Unul dintre aceste cazuri trăznite îl are ca protagonist pe un bătrân din Roman, care s-a autodenunţat la Poliţia Locală pentru o „faptă gravă“. Petentul a relatat oamenilor legii că „îşi disperă vecinii“ din cauza viselor erotice pe care le are în fiecare noapte, fantezii care îi provoacă un comportament necontrolat. Bătrânul mai spunea că s-a prezentat în audienţă la conducerea instituţiei pentru că ceea ce i se întâmplă nu-i uşor de suportat nici de el, nici de vecinii de scară şi bloc. Bărbatul susţinea că era chinuit de ceva vreme de vise erotice, care îi dădeau o stare de somnambulism, una în care se manifesta foarte zgomotos, scoţând tot felul de onomatopee sonore. 
 
Ulterior, din povestea bătrânului poliţiştii au aflat că era îngrijorat de faptul că vecinii ar putea fi deranjaţi şi că i-ar putea face reclamaţie. Reprezentanţii Poliţiei Locale l-au calmat, spunându-i că au în vedere toate zonele oraşului, inclusiv cea în care locuieşte el, recomandându-i să meargã acasă. 
 
„De fiecare dată când avem astfel de cazuri, procedăm cu tact, pentru a nu jigni sensibilitatea interlocutorilor. Au, n-au dreptate, trebuie ascultaţi şi procedat în aşa fel încât temerile faţă de unele situaţii să fie înlăturate. Ceea ce ne bucură, totuşi, este că locuitorii oraşului au încredere în noi şi ni se adresează pentru tot felul de probleme. Răspundem cu solicitudine atunci când suntem sesizaţi“, declara Daniel Cazacu, fost şef al Serviciului Poliţiei Locale Roman.
 

Anchetă pentru furt de tehnologie de la un combinat dezafectat

Procurorii de la Parchetul Neamţ au rămas cu gura căscată cu ceva vreme în urmă, când un localnic a depus o plângere în care cerea o anchetă laborioasă. El susţinea că are probe care atestă că de la Platforma Chimică Săvineşti se fură tehnologie. Răspunsul primit, că acest lucru nu este posibil deoarece combinatul era dezafectat şi vândut la fier vechi de mai mulţi ani, nu l-a convins pe reclamant. 
 
Un alt caz a fost de „competenţa“ Poliţiei. O femeie din Piatra Neamţ a cerut ajutor poliţiştilor să-i găsească mormântul mamei, care fusese ucisă de nişte măicuţe, ea fiind astfel în imposibilitatea de a-i apride o lumânare la căpătâi. Femeia susţinea că ar fi făcut ea însăşi cercetări, dar timpul îi era extrem de limitat, deoarece era înscrisă într-un partid şi problemele politice erau mult mai stringente. 
 
Tot nerezolvat a rămas un caz în care petiţionarul ştia sigur că un vecin i-a furat câteva kilograme de aur, dar el nu se poate implica pentru că nu poate da mandate de arestare. 
 
Un alt bărbat sesiza că „îi sunt ascultate gândurile de la distanţă“ de către serviciile secrete şi, de aceea, îi este frică să mai gândească. 
 
„Comportamentul“ soţului a fost şi el temei de de plângere adresată oamenilor legii. Poliţiştii erau solicitaţi să intervină deoarece traiul în comun nu mai era posibil în condiţiile în care, din 32 de ani de căsnicie, 15 a bătut-o şi 15 ani a otrăvit-o cu „spurcăciuni“, după care a trebuit să se opereze.
 
„Vecinii nu vor să intervină şi eu tot strig şi îi chem. El pune spurcăciuni în mâncare să mă otrăvească cu naftalină şi motorină, iar la policlinică nu vor să facă nicio analiză, că sunt plătiţi. De la spurcăciuni m-am operat la nas şi a adus acasă şi râia, şi păduchii, ca să mă dea gata“, susţinea o bătrână de 66 de ani, din Piatra Neamţ. 
 
Lista ciudăţeniilor ar putea continua cu „inventatorul“ avionului. Un nemţean relata poliţiştilor că a brevetat aparatul de zbor, meritul i-a fost recunoscut de... ruşi, dar nu putea intra în posesia recompensei. Multe CEC i-au fost trimise, dar bancherii de la Bucureşti refuză plata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: