Top 10 bancuri despre Uniunea Sovietică. Cu cine se învecinează URSS şi care sunt cele patru obstacole în calea dezvoltării agriculturii sovietice

Top 10 bancuri despre Uniunea Sovietică. Cu cine se învecinează URSS şi care sunt cele patru obstacole în calea dezvoltării agriculturii sovietice

Harta URSS sursa FOTO: wikipedia.org

Bancurile care aveau ca temă fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste au circulat îndeosebi în anii de decădere a marelui imperiu. Fostul preşedinte american Ronald Reagan ori seria miticului Radio Erevan erau surse inepuizabile pentru glumele care parodiau realităţile din fostul URSS.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. La ora de geografie profesoara întreabă:
- Cu cine se învecinează Uniunea Sovietică?
Bulă, care ridicase primul mâna, răspunde sigur pe el: 
- Uniunea Sovietică se învecinează cu cine vrea ea.
 
2. - Care sunt cele patru obstacole în calea dezvoltării agriculturii sovietice? Răspuns: Primăvara, vara, iarna şi toamna. (Banc spus de Ronald Reagan, fostul preşedinte al SUA, pe 27 iulie 1987)
 
3. În Uniunea Sovietică se anunţă un concurs de picturi realist-socialiste pe subiectul „Lenin la Praga“. Printre alţii, vine unul care prezintă o pictură neprevăzută: într-o poiană, un bărbat şi o femeie, goi, pe o pătură, cu ceva haleală lângă ei. Membrii juriului, zăpăciţi, întreabă:
- Ce legatura are?...
- Cum, zice pictorul, nu vedeţi? Femeia este soţia lui Lenin şi barbatul este şoferul lui Lenin.
- Şi Lenin unde-i?
- Lenin?! La Praga.
 
4. Întrebare pentru Radio Erevan:
- E adevărat că în Uniunea Sovietică cresc porumbii mari cât stâlpii de telegraf?
Răspuns: Da, e adevărat, dar tot atât de rari…
 
5. Doi cetăţeni sovietici stau de vorbă. Unul se laudă: 
- Când vom trăi în comunism, fiecare va avea avionul său personal. 
- Dar pentru ce? – întreaba celălalt. 
- Cum pentru ce? Să mergem la Moscova după salam.
 
6. Trupele sovietice părăsesc Afganistanul. Soldaţii sunt fericiţi că se întorc acasă, numai caporalul Ivan Ivanovici făcu cerere să rămână în continuare la Kabul. 
- Bravo caporal!, zice generalul. Voi cere să fii decorat şi avansat pentru devotamentul tău pentru patria-mamă. De unde eşti de loc caporale?
- Din Cernobâl, tovarăşe general.
(Folclor umoristic internetist – vol. XI – cules de Florentin Smarandache)
 
7. Un ascultător sună la Radio Erevan şi întreabă când a fost inventat step-ul.
Radio Erevan îi răspunde:
- Step-ul a fost inventat în Uniunea Sovietică şi a fost pentru prima dată folosit de familia lui Stepan Stepanov Stepanovici, care avea zece copii şi o singură oliţă de noapte.
 
8. La Radio Erevan se întreabă:
- Este adevărat că acum 30 de ani chinezii au bombardat Uniunea Sovietică?
- Da, în principiu este adevărat.
- Se pot estima pagubele produse atunci?
- Nu, pentru ca ei au aruncat o bombă de cauciuc care mai sare şi astăzi.
 
9. Odată, când era pe lume ceva care se chema Uniunea Sovietică, se întâlnesc preşedintele Statelor Unite, preşedintele Franţei şi preşedintele Uniunii Sovietice, să mai pună şi ei lumea la cale. După ce termină ei de pus lumea la cale, mai stau la un pahar de vorbă, să schimbe experienţă, ce fac ei când apare o problemă neprevăzută. 
- Eu, spune preşedintele Statelor Unite, când apare o problemă neprevăzută, am în biblioteca Casei Albe un volum, legat în aur, memoriile lui George Washington. Il deschid, citesc câte ceva şi întotdeauna găsesc o idee folositoare. 
- Eu, spune preşedintele Franţei, când apare o problemă neprevăzută, am în biblioteca palatului Elysee un volum, legat în piele, memoriile lui Napoleon. Îl deschid, citesc câte ceva şi totdeauna găsesc o idee folositoare. 
- Eu, spune preşedintele Uniunii Sovietice, când apare o problemă neprevăzută, îl am în beciul Kremlinului pe Hrusciov, legat în lanţuri. Îl scot de acolo şi îl intreb, totdeauna are câte o idee.
 
10. Conducerea de stat a URSS, era nerăbdătoare să trimită cosmonauţi să păşească  pe Soare pentru a-i depăşi pe americani şi realizările lor pe Lună. Lumea ştiinţifică se îngrijora, avertizând:
- Soarele este prea departe, prea fierbinte! 
În acelaşi timp, linişteau: 
- Tovarăşi, nu vă faceţi griji, Partidul Comunist s-a gândit la tot: veţi călători noaptea! 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările