TITULARIZARE 2013 Concurenţă de 10 pe loc la concursul din Neamţ

TITULARIZARE 2013 Concurenţă de 10 pe loc la concursul din Neamţ

Rezultatele la titularizare vor fi afişate pe data de 5 august FOTO Adevărul

Peste 700 de candidaţi susţin marţi, 30 iulie, proba scrisă la concursul de titularizare. În Neamţ, proba scrisă se susţine la două centre de examinare constituite în unităţi de învăţământ din Piatra Neamţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concursul de titularizare în Neamţ se desfăşoară marţi, 30 iulie, de la ora 10.00, în centrele organizate la Şcoala nr. 2 Piatra Neamţ, unde s-au înscris 382 de candidaţi şi la Liceul Spiru Haret Piatra Neamţ unde sunt aşteptaţi 385 de candidaţi. 30 de candidaţi nu vor mai intra în examen deoarece au absentat la proba de inspecţie la clasă, iar un învăţător nu a reuşit să obţină la această evaluare nici măcar nota 5.

Inspectoratul Şcolar Neamţ a anunţat că sunt vacante, rezervate pentru concurs sau continuitate 1.171 de posturi. Practic, doar 86 de posturi sunt pentru titularizare, diferenţa de 1.085 fiind pentru angajare pe perioadă determinată. Alte 266 de posturi au atribut de prelungire de contract pentru candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 la concursuri de titularizare anterioare.

Dintre candidaţi, 59 sunt educatoare, 97 sunt învăţători, 55 sunt profesori de limba română, 66 profesori de educaţie fizică şi sport, 47 de matematică, iar la restul disciplinelor sunt câte cel mult 20 de candidaţi.

Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar presupune susţinerea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a unei probe scrise din didactica specialităţii. Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu deficienţe vizuale grave.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 august, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 8 august.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 9 şi 12 august 2013, iar repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată, în data de 14 august 2013.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările