Teribil ghinion! Din ce cauză au picat BAC-ul trei elevi din judeţul unde au fost sute de note de 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele finale ale examenului au consemnat şi trei nedorite situaţii. FOTO Adevărul.ro
Rezultatele finale ale examenului au consemnat şi trei nedorite situaţii. FOTO Adevărul.ro

Într-un judeţ unde au fost sute de note de 10 şi doar o medie maximă, despre trei elevi se poate spune că au avut ghinion teribil, picând examenul de la finalul liceului.

Afişarea rezultatelor finale ale sesiunii iunie - iulie de la Bacalaureat 2021, cele de după contestaţii, a fost făcută vineri şi a adus bucurie maximă pentru câteva zeci de candidaţi din judeţul Neamţ, în timp ce pentru trei dintre ei, gustul amar al eşecului este maxim. Deşi fuseseră declaraţi admişi, ei au contestat rezultate obţinute, iar după recorectare s-au trezit că sunt în postura de picaţi. 

Au fost 1.286 de liceeni care au depus contestaţii, iar pentru 56 dintre ei situaţia s-a schimbat în bine, obţinând promovarea. Au fost 3.220 de elevi care au susţinut probele scrise, iar 2.342 au medii de la minim 6 în sus, înainte de contestarea notelor fiind 2.286 de admişi. 

Astfel,  promovabilitatea în judeţ a crescut la 72,73%, faţă de 70,95% iniţial. Nu s-a produs nimic în ceea ce priveşte mediile de zece, rămânând doar una, care a fost obţinută de un candidat de la Colegiul Naţional Roman Vodă, el reuşind să obţină note maximă la Limba română, Istorie şi Geografie. După cum se ştie, pentru a  promova examenul, este nevoie de minim nota 5 la fiecare materie, însă de o medie finală de minim 6. 

Acest lucru nu s-a mai petrecut în cazul a trei candidaţi, care, după cum am arătat, aveau media necesară promovării, dar contestaţiile au fost fatale. Astfel, un licean de  Colegiul Naţional Roman Vodă a trecut examenul, nu a fost de acord cu ce obţinuse şi recorectarea a decis că este picat. Luase 6 la Limba Română, 6,2 la Logică şi 6 la Istorie, a contestat nota la primele două materii, dar a primit 6,55 la Română şi 5,2 la Logică,  media finală fiind 5,91. 

În aceeaşi situaţie se află şi doi absolvenţi de la Liceul cu Program Sportiv Roman. Au contestat notele de la Limba Română şi Geografie. În cazul unuia, recorectarea la limba maternă i-a adus o medie de peste 6, dar la Geografie a picat. În celălalt caz, liceanul nu a obţinut nota 6 la Limba Română. La examen, obsolvenţii nemîeni din acest an şcolar sau din seriile anterioare au primit peste trei sute de note de 10 la probele concursului. 

„Pe discipline de examen, 28 elevi au primit nota 10 la Limba şi literatura română, iar 81 au obţinut nota maximă la proba obligatorie a profilului, din care la Matematică 21 şi 60 la Istorie. Alţi 232 de candidaţi au obţinut notă maximă la proba la alegere a profilului şi specializării“, detalia despre examen Dana Păiuş, inspector şcolar general adjunct, care a fost preşedinta Comisiei de Bacalaureat din judeţul Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Urşii, atacuri în serie. După ce au mutilat un bătrân, au dat iama într-o gospodărie la Neagra, sub Ceahlău

Poveştile triste de viaţă ale unor copii transformaţi în jucării sexuale de adulţi perverşi 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite