Tânărul lăutar şi fiii săi morţi în accident au fost înmormântaţi. „În cariera de preot nu am avut un caz atât de dramatic“

Tânărul lăutar şi fiii săi morţi în accident au fost înmormântaţi. „În cariera de preot nu am avut un caz atât de dramatic“

În ziua de joi, 25 noiembrie, au fost înmormântaţi membrii unei familii din Neamţ, tatăl şi fiii de o lună, respectiv 3 ani, care au decedat într-un accident rutier petrecut pe E85.

Au fost clipe triste pentru membrii comunităţii din Bahna, o comună din apropierea municipiului Roman, judeţul Neamţ, în ziua de joi, 25 noiembrie 2021, când a avut loc înmormântarea lui Geani Gureanu, un tânăr de 23 de ani, şi a fiilor săi, de o lună, respectiv 3 ani, care au decedat într-un teribil accident petrecut pe E 85, în afara localităţii Onişcani. 
 
Doar mama copiilor a supravieţuit, dar starea sa este critică, ea fiind ventilată mecanic la Secţia ATI a Spitalului Judeţean
Bacău. 

Pentru a face cele creştineşti persoanelor decedate s-au implicat săteni şi rude, primăria din localitate şi Protopopiatul Roman, care au sprijinit familia cu toate cele necesare. Iar la slujba oficiată la orele prânzului s-au consumat momente sfâşietoare. 
 
„Centrul Eparhial şi Protopopiatul Roman s-au mobilizat şi au susţinut familia. Au fost asigurate pomeni, lumânări,
prosoape, colivă. Serviciul liturgic a fost oficiat de un sobor format din cinci preoţi. 

În întrega carieră preoţească nu am avut un caz atât de dramatic ca acesta, în care o familie întreagă să fi avut de suferit din cauza tragediei petrecută în zi sfântă“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, Alexandru Antoce, protopopul Romanului. 
 
În ziua înmormântării, la Primăria Bahna a avut loc o şedinţă de consiliu local, în care s-a decis acordarea unui ajutor de înmormântare pentru fiecare persoană decedată. „Am aprobat câte 5.000 lei, pentru fiecare persoană decedată. Este o mare tragedie ceea ce s-a întâmplat în comuna noastră“, a precizat viceprimarul Emil Prisecaru. 
 
La ora la care membrii familiei sale erau conduşi pe ultimul drum, Oana Gureanu, cea care a
supravieţuit accidentului, era tot în stare critică. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Bacău, medic Mirela Romanet, a afirmat că femeia era ţinută în viaţă de aparate, fiind intubată, iar
prognosticul rămâne, în continuare, rezervat. 
 

Tragicul accident s-a petrecut pe E 85 FOTO ISU Neamţ

Accidentul în care au fost implicaţi membrii familiei Gureanu s-a produs duminică, 21 noiembrie, pe E85. Plecaseră, în jurul orei 09.20, către Roman, cu intenţia de scoate bani de la un bancomat, pentru a face cumpărături. La volan se afla tânărul, iar la intrarea de pe un drum secundar în şoseaua europeană, nu a observat un TIR. Geani Gureanu era lăutar de meserie, având o formaţie cu care cânta la diverse evenimente. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările