Stareţ, halucinantă predică anti-vaccinare: „Oamenii se vor umple de solzi şi cancere de sânge, vor fi zombi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zenovie Grigore, stareţul Mănăstirii Nechit FOTO Captură video Digi24
Zenovie Grigore, stareţul Mănăstirii Nechit FOTO Captură video Digi24

Stareţul ar fi autorul unei halucinante predici împotriva vaccinării, susţinând că oamenii vor fi ca nişte zombi şi le vor apărea solzi dacă se imunizează

În polemica iscată în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva maladiei generate de noul coronavirus, una care a bulversat mapamondul de vreo doi ani, o nouă „opinie“ face furori în presa şi mediul virtual din România. 

Ea este atribuită stareţului Zenovie Grigore, de la Mănăstirea Nechit,  judeţul Neamţ, care într-o predică susţinută după o slujbă îndemna enoriaşii să nu se vaccineze. În caz contrar, acestora li se spunea că vor fi afectaţi de boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, cardiace,  neurologice, paralizie. 

Plus că nu vor mai putea să meargă, vor fi zombi, exact ca cei drogaţi, iar pe piele le vor apărea zolzi de peşte, iar dacă mintea nu va mai funcţiona la capacitatea normală va fi „ un  atentat la Dumnezeu“, cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ: 

„Este orice, vaccin nu este. (...) Oamenii care au fost vaccinaţi, în combinaţie cu noua necunoscută - epidemia - nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogaţi. Va fi cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ. Oamenii care sunt astăzi fericiţi că şi-au făcut vaccinul, mâine vor fi foarte nefericiţi, pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască pentru ceea ce au făcut împotriva lui Dumnezeu“. 

În filmarea postată pe reţelele de socializare, preotul mai susţine că, după vaccinare, după o perioadă mică de timp şi în combinaţie cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi şi cancere de sânge, care vor fi transmise către întregul corp uman. 

Predica poate ascultată aici

„Amestecarea apocaliptică a vaccinării nu se intersectează atitudinea Bisericii“

„Se vor umple cu răni, din care va curge lichid, va fi înfricoşătoare această boală. Sfinţii Părinţi ne profeţesc. Copiii mei, oamenii îşi vor pierde libertatea de gândire, vor fi inactivi. Lucrarea celui rău va

rezista. Oamenii vor muri după vaccinare“, mai spune stareţul de la aşezământul de cult din judeţul Neamţ. 

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a oferit, în exclusivitate pentru

Digi FM, o reacţie despre predica stareţului de la în cazul stareţului Zenovie Grigore: 

„Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareţ, care, departe de lumea reală a informaţiei medicale, nu împărtăşesc această poziţie normală, raţională, poziţie care nu are şi nu poate avea nicio conotaţie religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia, confundarea planurilor, punerea în opoziţie a credinţei cu raţiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate delirant de site-uri conspiraţioniste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creştin şi cu atitudinea instituţiei Bisericii“. 

Purtătorul de cuvânt al BOR consideră că impactul unor astfel de predici este si va rămâne minor în

societate. Mănăstirea Nechit este un secular aşezământ de cult din judeţul Neamţ, existenţa lui fiind legată de voievodul Ştefan cel Mare. În perioada comunistă slujbele au fost interzise, dar au fost reluate după 1990. 

Vă mai recomnadăm să citiţi: 

Pericole nebănuite, dar mortale, în Ceahlău. Salvamont: „Atenţie la vipere şi urşi“

Radiografie-rechizitoriu a medicinei de familie din România. „Doctorul este îngropat în hârtii, în loc să aibă timp doar pentru pacient“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite