Speranţe pentru soarta tânărului ars din Piatra Neamţ, transferat la un spital din Belgia. Tatăl lui va fi găzduit de doi români

Speranţe pentru soarta tânărului ars din Piatra Neamţ, transferat la un spital din Belgia. Tatăl lui va fi găzduit de doi români

Alexandru a fost transportat pe calea aerului cu un avion militar FOTO: Ionuţ Benea

Victima exploziei produse miercuri, pe 31 octombrie, într-un bloc din Piatra Neamţ, este acum în grija medicilor de la un spital din Belgia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Băieşu, tânărul de 28 de ani, victimă a exploziei urmate de un incendiu într-un bloc din Piatra Neamţ, a trecut cu bine primele trei zile la spitalul din Charleroi, Belgia, unde a ajuns joi, 1 noiembrie, prin transfer, de la Iaşi. 
 
„Starea lui Alexandru este stabilă, se îmbunătăţeşte de la o zi la alta. Dr. Ciprian Isacu, cel care are grijă de Alex, alături de echipa din GH de Charleroi, este optimist însă ne spune că greul încă nu a trecut. Alexandru trebuie să se lupte atât cu efectele arsurilor devastatoare, cât şi cu eventuale infecţii ce apar în cazul marilor arşi“, au precizat membrii Comunităţii românilor din Belgia (ROMBEL), într-o postare pe grupul creat pe Facebook. 
 
Comunitatea din jurul oraşului Charleroi s-a mobilizat exemplar pentru a ajuta şi financiar familia lui Alexandru, dar în sprijinul tânărului au sărit mai mulţi români care locuiesc în Belgia. În acelaşi mesaj,   
 
„Echipa minunată de la Grand Hôpital de Charleroi face tot ce este posibil ca Alexandru să se recupereze cât mai repede, să fie apt pentru intervenţiile viitoare. Suntem cu mari speranţe că starea lui Alex se va îmbunătăţi de la o zi la alta. Are tinereţea de partea lui, echipa incredibilă de medici ce luptă împreună cu el“, au mai menţionat membrii comunităţii ROMBEL. Aceştia au precizat că tatăl lui Alexandru va fi găzduit în următoarea perioadă de doi români, unul din ei, fiind angajat chiar la spitalului unde este internat Alexandru, lucru care va face mai uşor ca părintele tânărului să ajungă la spital.
 
Alexandru Băeşu a fost preluat de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi joi, 1 noiembrie, şi transportat în Belgia cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală.
 
Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafaţa corpului, a fost asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca şi de o echipă medicală militară şi a fost transportat la Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia.
 
   
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările