Soţia medicului-erou de la Piatra-Neamţ îl contrează pe ministrul Sănătăţii. Ce a făcut-o să reacţioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Denciu, şi ea medic la Spitalul Judeţean Neamţ, consideră că o declaraţie a oficialului legată de starea de sănătate a soţul ei nu-şi avea sensul fără ca ea să fie informată în prealabil despre asta.

Printre persoanele care în aceste zile trec prin momente foarte grele din cauza incendiului catastrofal de la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ, unul soldat cu zece morţi şi patru cadre sanitare rănite, se află şi  soţia medicului Cătălin Denciu, cel care a încercat să salveze din flăcări pacienţii şi a suferit arsuri profunde. 

Informaţii despre starea de sănătate a acestuia vin pe canale oficiale, dar Alina Denciu, şi ea doctor la Spitalul Judeţean Neamţ, consideră că o declaraţie a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătatru, despre soţul aflat la un spital din Belgia nu a fost oportună, atât timp cât ea nu fusese înştinţată. 

Aşa se face că medicul ginecolog a dat o declaraţie fermă, prin care i-a interzis oficialului guvernamental să mai ofere presei detalii despre evoluţia stării de sănătate a soţului, fără ca ea să fie informată în prealabil. 

„Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru“, a declarat Alina Denciu, după ce a aflat că ministrul Tătaru afirmase, pentru Digi24, că un test pentru coronavirus efectuat lui Cătălin Denciu a ieşit pozitiv. 

Cele susţinute de oficial au luat-o prin surprindere pe Alina Denciu, care vorbise în acea zi cu ministrul, însă nu i s-a spus nimic despre acest lucru, aşa că a încercat să afle mai multe de la spitalul unde a fost adus rănitul înainte de decolarea spre Belgia. 

„Am o colegă la Floreasca care mi-a trimis un mesaj, au spus că testul a fost contaminat“, a mai afirmat soţia medicului din Piatra Neamţ. Pe marginea acestui subiect a avut o intervenţie şi premierul Ludovic Orban, care a afirmat că la spitalul din Belgia, medicul Cătălin Denciu a ieşit negativ la coronavirus. 

„Din câte ştim noi, la Spitalul Militar din Belgia, testul a ieşit negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip RT-PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un test antigen. Domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat, iar ca atare are anticorpi, probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informaţiile pe care le avem de la spital, testul de RT PCR este negativ“, a spus Orban.

Coleg de facultate şi prieten cu ministrul Sănătăţii

Incendiul din seara zilei de 14 noiembrie a fost sesizat la ISU în jurul orei 18.48, provocând zece morţi din rândul pacienţilor intubaţi, iar patru cadre sanitare au suferit arsuri. Cătălin Ioan Denciu era medic

de gardă la ATI în ziua fatidică, a încercat să stingă flăcările izbucnite, în urma unui scurtcircuit, la un injectomat (aparat de dozare a medicamentelor pentru bolnavi) şi să scoată din salon pacienţii. 

A suferit arsuri grave, pe 40% din suprafaţa corpului după cum se şta iniţial, dar se pare că este vorba de 70% şi a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, iar de aici, tot pe calea aerului la Bruxelles, la Spitalul Militar Regina Maria Astrid.

Despre medicul Cătălin Denciu, un fost pacient, magistratul Geo Moroşanu, care a activat la Judecătoria Bicaz, a postat pe Facebook câteva rânduri, o amintire despre cum i-a fost dat să-l cunoască şi ce fel de om era.

„Doctorul Denciu. Mi-a fost anestezist la o operaţie. După, deşi fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zâmbind, dar mi-a spus: «Sper că nu aţi pus ceva în ea». Eu am dat din umeri. El a răsfoit cartea, a scos din ea bancnotele şi mi le-a dat înapoi. Eroii sunt oameni simpli şi normali». 

Cătălin Denciu are 48 de ani, iar în timpul studenţiei, la Facultatea de Medicină şi Farmacie din

Iaşi a fost coleg cu Nelu Tătaru, actualul ministrul al Sănătăţii, cei doi rămânând prieteni după terminarea studiilor universitare. 

Luni, 16 noiembrie 2020, Consiliul Local Piatra Neamţ, la propunerea primarului Adrian carabelea, i-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului străjuit de culmea Pietricica.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Unul dintre pacienţii transferaţi după incendiul de la Neamţ a murit la Iaşi. Alţi cinci pacienţi sunt în stare gravă

Şeful CJ Neamţ a invitat partidele „la consultări” pentru numirea noii conduceri a spitalului morţii, dar a primit un răspuns dur: „Un călău!”

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite