Sofia Vicoveanca, scuze pentru „ieşirea“ de la Festivalul Haiducilor. „A fost foarte urât din partea mea, recunosc“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celebra cântăreaţă nu-şi explică de a reacţionat nervos la un spectacol FOTO Adevărul.ro
Celebra cântăreaţă nu-şi explică de a reacţionat nervos la un spectacol FOTO Adevărul.ro

La Festivalul Haiducilor de la Grinţieş, judeţul Neamţ, Sofia Vicoveanca a avut o ieşire nervoasă, ulterior cerându-şi scuze pentru cele petrecute.

Sofia Vicoveanca a fost protagonista unui incident nedorit la Festivalul Haiducilor de la Grinţieş, o lacalitate din Neamţ,

situată la poalele masivului Ceahlău, acolo unde invitată de

onoare, alături de Margareta Clipa, la manifestarea cultural-

artistică. La un moment dat, chiar în timp ce evolua, artista a avut o ieşire nervoasă la adresa unor adolescenţi care încinseseră o horă în faţa scenei. 

„Nu vreau să jucaţi în faţa publicului! Hai, afară!“, a strigat, la microfon, Sofia Vicoveanca, după care a continuat să cânte. Cei cărora li s-a adresat au părăsit zona imediat, deşi, cel mai probabil, erau membrii unui grup folcloric şi

încrcau să facă atmosferă, antrenând spectatorii la dans. După ce a părut un filmuleţ cu solista răstindu-se, care i-a adus şi critici, artista şi-a cerut scuze, neputându-şi explica gestul. 

„Îmi cer iertare, a fost un gest urât din partea mea, nu ştiu... îmi pare rău, dacă pot fi primite aceste scuze. Un gest care a ieşit fără să îmi dau seama, altceva nu pot să spun, a fost foarte urât din partea mea, recunosc. A fost o zi grea, dar nu are nicio importanţă. Dar nu sunt lucruri care să mă scuze de ieşirea mea urâtă, foarte, foarte urâtă. Îmi cer iertare... Dacă pot fi iertată, dacă nu... Dumnezeu va face dreptate“, a declarat Sofia Vicoveanca la postul Antena 3.

După difuzarea filmului pe reţelele de socializare, atituninea câtăreţei a stârnit comentarii, unii criticând-o, iar alţii au încercat să explice de ce a reacţionat aşa.

Un film despre cele petrecute la Grinţieş poate fi vizinat aici:

https://www.facebook.com/boju.ciprian/videos/603987694313211

„Vă rog reconsideraţi-vă comentariile! Nu e drept! “ 

„Priviţi această ieşire a doamnei Sofia Vicoveanca la o serbare câmpenească de folclor unde tineri îmbrăcaţi în costume populare îndemnaţi de organizatori să danseze şi să întreţină atmosfera la care au fost chemaţi, chiar şi de melodia ce o interpreta distinsa doamnă ce suna a chemare de joc, incredibilă atitudinea, ţipă şi îi alungă dând semne de gelozie de imagine, ruşine Sofia Vicoveanca pentru acest gest; cum să încurajăm frumosul românesc? Aşa ca în acest clip?!“, a postat pe Facebook Ciprian Boju. 

O opinie contrară a avut-o Gelu Voicu, care este, conform profilului de pe contul de socializare, solist al Orchestrei Populare Flacăra Prahovei de la Filarmonica „Paul Constantinescu“ Ploieşti: „Eu văd acolo nişte dansatori îmbrăcaţi la fel şi doar vreo câţiva îmbrăcaţi cu straie din lada de zestre, drept pentru care înţeleg că avem o echipă de dansatori care, în principiu trebuie să aibă coregraf sau coordonator artistic! Dragii noştrii colegi artişti dansatori de jocuri populare româneşti, mă adresez vouă pentru că observ că director artistic sau coregraful nu v-a/v-au transmis că în faţa solistului nu se face horă, precum nici în faţa orchestrei!“. 

Mai spune că, cităm, „orchestra nu stă în faţa solistului şi dansatorii nu joacă în faţa solistului, decât în situaţiile unui videoclip sau filmări profeniste, unde regizorul stabileşte asta!; solistul cântă în faţa

orchestrei şi dansatorii joacă stânga/dreapta, flancând momentul! Acel moment, dragi colegi dansatori, este a-l solistului, iar dacă se face ilustraţie coregrafică, aceasta nu trebuie să reprezinte o barieră vizuală între solist şi public!“. Solistul prahovean îşi continuă expozeul, făcând lobby pentru Sofia Vicoveanca: 

„Dragi cititori de pe facebook, şi care v-aţi grăbit s-o judecaţi pe doamna Sofia, vă rog reconsideraţi-vă comentariile! Nu e drept! Dumneavoastră sunteţi prinşi într-o capcană a necunoaşterii raporturilor din acest domeniu şi nu sunteţi decât nişte victime ale unei postări lipsite de substanţă, adevăr şi corectitudine! Nu vă grăbiţi să daţi cu noroi într-un artist cât «Munţii Carpaţi». Stimate posesor al postării, şi dacă nu ar fi avut dreptate doamna nu e deloc elegant şi constructiv gestul dumneavoastră!“. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Deputatul Bulai, despre vrajba din PNL: „Doamne, dă-le înţelepciune! Nu vă autodistrugeţi“

Multiplu campion mondial şi european, voluntar în Grecia la stins incendii. Cine este performerul FOTO

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite