Singura regiune din România inclusă în Top 100 destinaţii turistice verzi din lume, alături de Parcul Yellowstone din SUA

Singura regiune din România inclusă în Top 100 destinaţii turistice verzi din lume, alături de Parcul Yellowstone din SUA

Turmă de zimbri liberi în pădurile din Neamţ FOTO: PNVN

O singură zonă din România a fost inclusă pe lista celor 100 de destinaţii turistice sustenabile din toată lumea.

Pentru al doilea an consecutiv, experţii în turism de la Green Destinations şi alte 13 organizaţii internaţionale de profil au considerat că Ţinutul Zimbrului merită să fie inclus într-un top al destinaţiilor turistice verzi. 
 
Ţinutul Zimbrului (Bison Land) este o micro-regiune din jurul oraşului Târgu Neamţ suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamţ (Târgu Neamţ şi comunele Agapia, Vînători-Neamţ, Bălţăteşti şi Crăcăoani, unde specia protejată de lege trăieşte în libertate, în semilibertate şi în captivitate. 
 
Bison Land a fost inclus în Top 100 destinaţii sustenabile după ce s-a ţinut cont de  criterii precum protejarea naturii, peisaje şi decor, conservarea moştenirii culturale, locuitori implicaţi în turism şi promovarea produselor locale. Bison Land reprezintă România în acest top alături de alte destinaţii turistice verzi precum Parcul Yellowstone (USA), Insulele Skyros şi Sifnos (Grecia), Regiunea Pafons (Cipru), Regiunea Scania (Malmo, Suedia) sau insula Gozo (Malta). 
 
Reprezentanţii destinaţiilor câştigătoare vor fi premiate pe 6 martie, la Târgul de Turism de la Berlin. De menţionat că prima recunoaştere internaţională a Ţinutului Zimbrului a fost în anul 2009, prin includerea în reţeaua EDEN (European Destinations of Excellence), iar în 2016, Bison Land a devenit a patra destinaţie ecoturistică a României.  
 
„Această distincţie aduce în primul rând recunoaştere internaţională că putem avea şi în România o destinaţie verde. Premiul înseamnă o confirmare a faptului că în Ţinutul Zimbrului se încearcă şi se reuşeşte să se menţină spiritul locului, se cultivă tradiţiile şi specificul local. Nu e o destinaţie pentru un turism de masă, aşa cum se practică pentru anumite zone sau locuri foarte populare din lume“, declara Geanina Fedeleş, preşedintele Asociaţiei Ţinutul Zimbrului, la ediţia precedentă a topului 100 Green Destinations, când Bison Land a fost inclus în premieră în această ierarhie.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: