Sfârşit de octombrie cu temperaturi de -10 grade. Unde a fost joi dimineaţă polul frigului din România

Sfârşit de octombrie cu temperaturi de -10 grade. Unde a fost joi dimineaţă polul frigului din România

A doua ninsoare căzută în octombrie pe Ceahlău FOTO: captura cabana-dochia.ro/webcam-live

În noaptea de 30/31 octombrie valul de frig care a intrat în ţară a fost însoţit şi de ninsori pe crestele montane.

Dimineaţa de joi, 31 octombrie, a fost cea mai rece din acest sezon, cu temperaturi negative înregistrate în mai multe zone din ţară. 
 
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, cele mai scăzute temperaturi s-au înregistrat pe crestele montane, polul frigului fiind în zona superioară a masivului Ceahlău. 
 
Astfel, la staţia meteorologică de pe vârful Toaca (1904 metri), temperatura înregistrată la ora 6.00 a fost de -8,3 grade Celsius, însă temperatura resimţită de corpul uman a fost de -10 grade. La ora 8.00, stratul de zăpadă depus peste noapte măsura 10 centimetri, cel mai gros strat de zăpadă (11 centimetri) fiind pe vârful Vlădeasa (1836 metri), din Munţii Apuseni. 
 
„A căzut zăpadă şi la poalele muntelui, în staţiunea Durău, la cota 800 de metri, dar e un strat subţire, de doar 4-5 centimetri. Este a doua ninsoare din octombrie. A mai fost un episod chiar la începutul lunii, dar şi de data aceasta zăpada nu cred că va ţine prea mult. Sunt normale astfel de episoade de frig şi ninsoare pentru această perioadă a anului“, a precizat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.
 
Joi dimineaţă, la aceeaşi oră (6.00), la staţia meteorologică din munţii Călimani se înregistrau -7,5 grade Celsius, iar în Munţii Rodnei erau -6,4 grade. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: