Sexagenarul cu două crime la activ. Sentinţa dură primită după ce a ucis un bărbat intrat în curtea sa în toiul nopţii

Sexagenarul cu două crime la activ. Sentinţa dură primită după ce a ucis un bărbat intrat în curtea sa în toiul nopţii

Condamnatul a contestat sentinţa la Curtea de Apel Bacău. FOTO: adevarul.ro

Un bărbat de 61 de ani, dintr-o comună din judeţul Neamţ, şi-a ucis cu toporul un consătean mai mare cu doi ani după ce s-a trezit cu acesta şi cu încă un bărbat, curtea lui, în miez de noapte. Celălalt intrus a reuşit să se salveze.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Constantin Negrescu, în vârstă de 61 de ani, din comuna Piatra Şoimului, a fost găsit vinovat de uciderea unui consătean cu doi ani mai mare şi a fost condamnat la 17 ani de închisoare de magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ. 
 
Sentinţa dispusă este una dintre cele mai mari pronunţate în ultima perioadă la această instanţă. Având în vedere circumstanţele în care a fost săvârşită infracţiunea - victima intrase în curtea acuzatului aproape de miezul nopţii împreună cu alt consătean - numărul anilor de detenţie pare extrem de mare. 
 
Dar, la dozarea pedepsei completul a ţinut cont de faptul că autorul mai are la activ o crimă, care a avut loc în 1991. Atunci primise 19 ani de închisoare, fiind eliberat condiţionat în anul 2005.
 
Dincolo de aceste considerente, Constantin Negrescu are şi o pedeapsă complementară de 5 ani, perioadă în care care i s-au interzis anumite drepturi. Rudele victimei nu s-au constituit parte civilă în procesul penal, însă condamnatul are de achitat 561 de lei către Serviciul de Ambulanţă Neamţ şi 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.
 
„Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Dispune confiscarea unui topor aflat la Camera de corpuri delicte a Tribunalului. În temeiul art. 162 al. 3 Cod procedură penală dispune conservarea probelor din coletele nr. 2 (obiecte de vestimentaţie), nr. 3 (încălţăminte), nr. 4 (obiecte de lenjerie), nr. 6 (pălărie), nr. 7 (pulover), aflate la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Neamţ, pînă la soluţionarea definitivă a cauzei“, conform instanţei.
 

Autorul, autodenunţ la 112

 
Infracţiunea a avut loc în noaptea de 19/20 septembrie 2019, în localitatea Piatra Şoimului, după ce victima a intrat fără drept în curtea proprietarului. Imediat după agresiune, chiar făptaşul a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a povestit cele petrecute. Astfel, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, în curtea lui Constantin Negrescu au intrat doi consăteni ai acestuia, unul de 48 de ani şi altul de 63 de ani. Între cei trei era o situaţie tensionată de mai mult timp, dar în noaptea de 19/20 septembrie a anului trecut spiritele s-au încins iremediabil.
 
Negrescu a pus mâna pe un topor şi l-a lovit în mod repetat pe intrusul de 63 de ani, în timpul agresiunii consăteanul de 48 de ani reuşind să fugă. Când cadrele sanitare au ajuns la faţa locului, au constatat că pentru victimă nu se mai putea face nimic.
 
Ulterior, ucigaşul a ajuns în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă, care a fost însuşită de judecători. De atunci acuzatul este încarcerat. Decizia instanţei de fond a fost atacată la Curtea de Apel Bacău, Constantin Negrescu sperând că pedeapsa primită la Tribunalul Neamţ îi va fi micşorată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările