Scandal în a doua zi de Paște, la granița dintre Neamț și Harghita

Scandal în a doua zi de Paște, la granița dintre Neamț și Harghita

Lemnele tăiate de harghiteni au stârnit furia localnicilor, foto: Arhiva Adevărul

Sătenii din Bicaz-Chei s-au trezit luni dimineață în zgomotul utilajelor aduse să taie arbori din pădurea comunei. Primarul a anunțat Poliția și pe inspectorii de la silvic pentru a aplana conflictul izbucnit între localnici și vecinii din Harghita care își revendică proprietatea.      

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni dimineață, un grup de harghiteni au intrat cu utilajele de exploatare lemnoasă în zona împădurită care figurează ca pășune a obștii comunei Bicaz-Chei din Neamț.

„Au intrat cu TAF-uri, cu drujbe, cu remorci și au  tăiat cam 40 de metri cubi de masă lemnoasă, până când sătenii m-au sesizat. E vorba de niște cetățeni din Harghita, așa-ziși proprietari. Am anunțat Poliția, dar nu vreau să mă mai duc la fața locului, ca  să evităm discuțiile sau vreun conflict", a spus Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz-Chei.

Primăria comunei nemțene este de mai multă vreme într-un litigiu cu cei care își revendică dreptul de proprietate asupra a 109 hectare de teren cu vegetație forestieră.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările