„Ruşine, Sofia Vicoveanca!“ Celebra artistă a avut o ieşire nervoasă la Festivalul Haiducilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sofia Vicoveanca a fost criticată după un spectacol de la sfârşitul săptăm'nii trecute FOTO Adevărul.ro
Sofia Vicoveanca a fost criticată după un spectacol de la sfârşitul săptăm'nii trecute FOTO Adevărul.ro

Sofia Vicoveanca a avut o ieşire nervoasă în timp ce evolua pe scena Festivalului Haiducilor de la Grinţieş, lucru ce nu a fost pe placul unor spectatori.

Sofia Vicoveanca, celebra artistă de muzică populară românească, a avut o reacţie imprevizibilă, la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce evolua pe scena Festivalului Haiducilor de la Grinţieş, judeţul Neamţ. A fost invitata de onoare a manifestării culturale din localitatea de la poalele Ceahlăului, evoluţia ei a fost apreciată, dar în timpul recitalului, în toiul unei melodii, a început să ţipe la nişte tineri. 

Îmbrăcaţi în costume populare, ei au încins o horă în faţa scenei, una care oricum domina locul petrecerii populare şi în care vedetă de necontestat era solista suceveancă, dar aceasta s-a dezlănţuit la adresa lor, „tonul“ demonstrând că era iritată de ceva. De ce anume, încă nu se ştie. „Nu vreau să jucaţi în faţa publicului! Hai, afară!“, a strigat, la microfon, Sofia Vicoveanca, după care a continuat să cânte. 

Consternaţi, cei cărora li s-a adresat, au părăsit zona din faţa scenei, deşi, cel mai probabil, erau membrii unui grup folcloric, care încercau să facă atmosferă, antrenând spectatorii să danseze. Atituninea artistei a stârnit comentarii acide pe reţelele de socializare, unii criticând-o, iar alţii au încercat să explice de ce a reacţionat aşa. 

„Priviţi această ieşire a doamnei Sofia Vicoveanca la o serbare câmpenească de folclor unde tineri îmbrăcaţi în costume populare îndemnaţi de organizatori să danseze şi să întreţină atmosfera la care au fost chemaţi, chiar şi de melodia ce o interpreta distinsa doamnă ce suna a chemare de joc, incredibilă atitudinea, ţipă şi îi alungă dând semne de gelozie de imagine, ruşine Sofia Vicoveanca pentru acest gest; cum să încurajăm frumosul românesc? Aşa ca în acest clip?!“, a postat pe Facebook Ciprian Boju.

VEZI VIDEO AICI

„Nu vă grăbiţi să daţi cu noroi într-un artist cât «Munţii Carpaţi»“

 O opinie contrară o are Gelu Voicu, care este, conform profilului de pe contul de socializare, solist al Orchestrei Populare Flacăra Prahovei de la Filarmonica „Paul Constantinescu“ Ploieşti: „Eu văd acolo nişte dansatori îmbrăcaţi la fel şi doar vreo câţiva îmbrăcaţi cu straie din lada de zestre, drept pentru care înţeleg că avem o echipă de dansatori care, în principiu trebuie să aibă coregraf sau coordonator artistic! Dragii noştrii colegi artişti dansatori de jocuri populare româneşti, mă adresez vouă pentru că observ că director artistic sau coregraful nu v-a/v-au transmis că în faţa solistului nu se face horă, precum nici în faţa orchestrei!“. 

Mai spune că, cităm, „orchestra nu stă în faţa solistului şi dansatorii nu joacă în faţa solistului, decât în situaţiile unui videoclip sau filmări profeniste, unde regizorul stabileşte asta!; solistul cântă în faţa orchestrei şi dansatorii joacă stânga/dreapta, flancând momentul! Acel moment, dragi colegi dansatori, este a-l solistului, iar dacă se face ilustraţie coregrafică, aceasta nu trebuie să reprezinte o barieră

vizuală între solist şi public!“. 

Solistul prahovean îşi continuă expozeul, făcând lobby pentru Sofia Vicoveanca: „Dragi cititori de pe facebook, şi care v-aţi grăbit s-o judecaţi pe doamna Sofia, vă rog reconsideraţi-vă comentariile! Nu e drept! Dumneavoastră sunteţi prinşi într-o capcană a necunoaşterii raporturilor din acest domeniu şi nu sunteţi decât nişte victime ale unei postări lipsite de substanţă, adevăr şi corectitudine! Nu vă grăbiţi să daţi cu noroi într-un artist cât «Munţii Carpaţi». Stimate posesor al postării, şi dacă nu ar fi avut dreptate doamna nu e deloc elegant şi constructiv gestul dumneavoastră!“. 

Dincolo de aceste consideraţii mai mult sau mai puţin tehnice, alte comentarii la ieşirea artistei sună astfel: „Întrebarea mea este: ce o fi fost în sufletul copiilor după o astfel de situaţie? Cel mai probabil unii aveau lacrimi în ochi...“; „Lumea a aşteptat-o până spre seară, cu bucurie în suflet, ca mai apoi să ne dezamăgească destul de dureros. Nu ne aşteptam la aşa ceva. A încercat să-şi repare oarecum greşeala, dar nu prea i-a ieşit“. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Deputatul Bulai, despre vrajba din PNL: „Doamne, dă-le înţelepciune! Nu vă autodistrugeţi“

Multiplu campion mondial şi european, voluntar în Grecia la stins incendii. Cine este performerul FOTO

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite