Rupere de nori peste Piatra Neamţ. Un cartier a fost inundat, iar 14 persoane au fost evacuate după ce a plouat fără oprire

Rupere de nori peste Piatra Neamţ. Un cartier a fost inundat, iar 14 persoane au fost evacuate după ce a plouat fără oprire

Cartierul Văleni a fost inundat în urma ploilor torenţiale  FOTO: ISU Neamţ

Ploaia torenţială căzută în noaptea de miercuri spre joi a provocat inundaţii într-un cartier al municipiului Piatra Neamţ, iar autorităţile au alertat populaţia prin cod roşu.

Precipitaţiile abundente care au căzut în zona municipiului Piatra Neamţ în noaptea de miercuri spre joi, 19/20 iunie au provocat probleme mari în cartierul Văleni, iar mai multe locuinţe din oraş au rămas fără energie electrică. 

Oraşul s-a aflat sub Cod Roşu de ploi începând cu ora 22.30, populaţia fiind avertizată de două ori de pericol, prin sistemul Ro-Alert. (pentru intervalele 22.30 - 23.30 şi 23.30 – 01.00).   
 
Cele mai grave probleme s-au înregistrat în cartierul Văleni, unde mai multe gospodăriile au fost inundate de cantităţile mari de apă căzute în acest interval. ISU Neamţ a intervenit cu toate forţele, fiind solicitate şi echipaje de la Detaşamentele de pompieri Roman şi Târgu Neamţ.
 
14 persoane, între care trei copii, au fost evacuate şi, după ce au fost duse la spital pentru asistenţă medicală au fost cazate la Centrul Social Speranţa.  
 
Pe parcursul nopţii, în dispeceratul ISU Neamţ s-au înregistrat zeci de apeluri la „112”, cele mai multe fiind în municipiul Piatra-Neamţ. Având în vedere numeroasele situaţii care trebuiau gestionate de urgenţă, s-a cerut şi ajutor de la ISU Iaşi, Suceava şi Vaslui.
 
Tot în municipiul reşedinţă de judeţ câteva cartiere au fost în beznă zeci de minute, iar multe din străzile şi bulevardele din oraş au fost inundate, apa depăşind nivelul trotuarelor.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: