UPDATE România - Luxemburg 1-1, în Cupa Davis. Marius Copil a restabilit egalitatea după ce oaspeţii au câştigat neaşteptat primul joc de la Piatra Neamţ

UPDATE România - Luxemburg 1-1, în Cupa Davis. Marius Copil a restabilit egalitatea după ce oaspeţii au câştigat neaşteptat primul joc de la Piatra Neamţ

Jucătorii celor două echipe care se vor duela la Piatra Neamţ în Cupa Davis FOTO: Florin Jbanca

Sâmbătă şi duminică, 3 şi 4 februarie, la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ are loc întâlnirea care contează pentru Grupa a II-a Europa/Africa, primul tur.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE România - Luxemburg 1-1 după prima zi a partidei de la Piatra Neamţ. În primul meci al zilei de sâmbătă, oaspeţii au reuşit să câştige după un set decisiv şi să producă o surpriză în Sala Polivalentă, unde au venit să asiste la evenimentul sportiv circa 1000 de spectatori. 
 
Ugo Nastasi, jucător necotat în ierarhia ATP s-a impus în faţa lui Nicolae Frunză (608 ATP) cu 2-1 la seturi, 7-6(5), 1-6, 6-3, după un meci spectaculos care a durat două ore şi 18 minute.
 
Lucrurile au revenit la normal după meciul al doilea al zilei, Marius Copil, racheta nr.1 a României, impunându-se uşor în faţa luxemburghezului de 23 de ani Christophe Toll. După o oră de joc, Marius s-a impus cu 2-0 la seturi (6-3, 6-2). 
 
Partida se va relua duminică, 4 februarie, de la ora 11.00 cu meciul de dublu Mergea/Tecău - Nastasi/C.Toll, urmat de două jocuri de simplu în care, pentru România vor evolua tot Marius Copil şi Nicolae Frunză.
............... 
 
 
Primul pas al revenirii echipei masculine de tenis a României în elita mondială poate fi făcut în acest week-end la Piatra Neamţ unde se desfăşoară întâlnirea cu Luxembug.
 
După dezamăgirea înfrângerii cu Israel din toamnă, echipa tricolorilor s-a reunit sub conducerea unui nou căpitan – nejucător, Gabriel Trifu, numit de şefii FRT, acesta convocând pentru meciul cu Luxemburg cei mai buni jucători pe care se poate baza naţionala: Marius Copil (92 ATP la simplu), Nicolae Frunză (608 ATP la simplu), Horia Tecău (8 ATP la dublu) , Florin Mergea (57 ATP la dublu) şi Bogdan Borza (796 ATP la simplu).
 
De celaltă parte, Luxemburg a venit la Piatra Neamţ fără racheta nr.1 Gilles Muller (28 ATP la simplu), şi cu doar patru jucători necotaţi în ierarhia ATP  (Ugo Nastasi, Christophe Toll, Robi Tholl şi Raphael Calzi) conduşi de căpitanul nejucător Johny Goudenbour. 
 
Meciurile se vor disputa în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, pe suprafaţă hard (green set). Arena, cu capacitate de 3800 de locuri, a fost amenajată în ultimele două săptămâni găzduieşte în premieră un meci internaţional de tenis. Biletele puse în vânzare pentru acest eveniment au costat 60 de lei/zi şi au fost distribuite prin reţeaua bilete.ro şi la ghişeele de la sală şi în complexul Shopping City.
 
 
 

Ţintarul jocurilor

 
În urma tragerii la sorţi efecutate vineri, 2 februarie, s-a stabilit următorul ţintar al jocurilor:
 
sâmbătă, 3 februarie:
 
ora 12.00:  Nicolae Frunză – Ugo Nastasi
 
Marius Copil – Christophe Toll 
 
Duminică, 4 februarie:
 
Ora 11.00: Mergea/Tecău – Nastasi/C. Toll 
 
Marius Copil – Ugo Nastasi
 
Nicolae Frunză – Christophe Toll 
 
De menţionat că pentru această fază a comopetiţiei, regulile sunt schimbate în ceea ce priveşte durata partidelor şi ordinea meciurilor. Astfel, un joc este câştigat la două seturi din trei, iar partidele se întind pe parcursul a două zile în loc de trei cum este în fazele superioare (cu jocuri de simplu vineri şi duminică şi partida de dublu sâmbăta).
 

 

Mergea şi Tecău din nou în pereche, la dublu 

 
La Piatra Neamţ perechea de dublu Florin Mergea - Horia Tecău se va reuni sub tricolor după o lungă perioadă, ultima lor reprezentaţie pentru echipa României fiind la Jocurile Olimpice de la Rio din vara anului 2016. 
 
„Da, e primul meci împreună de la Jocurile Olimpice şi nu cred că mai e nevoie să jucăm atît de multe meciuri ca să ne cunoaştem. Avem o experienţă destul de vastă împreună şi asta se va vedea duminică“, a declarat Florin Mergea. 
 
„Simt că ne trebuie 10-20 de minute ca să ne sincronizăm din nou şi să ştim fiecare ce are de făcut. Ne completăm atât de bine pe teren că nu avem nevoie de atîtea meciuri de antrenament şi ăsta e avantajul nostru“ a menţionat Horia Tecău.
 
Dacă România va trece de Luxemburg, în turul al II-lea al Grupei I Euro/Africa va întâlni pe câştigătoarea meciului Georgia – Maroc, partidă care va avea loc pe 7 şi 8 aprilie. Ca să ajungă să promoveze din nou în Grupa I, tricolorii vor mai avea de trecut şi un al treilea tur, progranat în toamna acestui an (15-16 septembrie). 
 
citeste totul despre: