Român prins de poliţiştii britanici cu cocaină de 1,2 milioane de lire sterline. Avea ca paravan un aprozar

Român prins de poliţiştii britanici cu cocaină de 1,2 milioane de lire sterline. Avea ca paravan un aprozar

Narcis Stoica a fost condamnat de o instanţă din Canterbury. FOTO: NCA

În autoutilitara cu care românul transporta legume şi fructe, autorităţile britanice au descoperit, la terminalul Channel Tunnel şi 15 kilograme de stupefiante.

Narcis Bogdan Stoica, în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în judeţul Neamţ, a fost condamnat, pe 8 iulie 2020, de Curtea din Canterbury, Anglia, la 6 ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru tentativă de import de droguri din Clasa A - de mare risc. 
 
National Crime Agency (NCA) a anunţat că valoarea stupefiantelor descoperite în maşina românului avea o valoare de piaţă de aproximativ 1,2 milioane de lire sterline. 
 
El a încercat să ascundă activitatea infracţională din domeniul traficului de droguri folosind ca interfaţă o afacere de comerţ cu legume şi fructe. Un aprozar adică. 
 
Narcis Stoica a „căzut“ pe data de 17 aplie 2020, când poliţiştii de la Forţa de Frontieră şi National Crime Agency l-au oprit la un control de rutină în terminalul Channel Tunnel de la Coquelles - Calais. 
 
La percheziţia autoutilitarei pe care o conducea nemţeanul au fost descoperite două ascunzători realizate în spatele materialului de protecţie de la portierele din partea pasagerului şi a şoferului. Iar în ele se afla pitită cocaina, substanţă care se crede că ar fi provenit din Olanda. 
 
„La NCA ştim că oameni precum Stoica, care sunt dispuşi să-şi asume riscuri, sunt cruciali pentru activităţile grupurilor grave de criminalitate organizată. Lucrând cu parteneri precum Forţa de Frontieră, vom fi capabili să oprim activităţile lor şi să perturbăm reţelele pentru care lucrează“, a declarat Martin Grace, comandantul filialei NCA Dover, pentru site-ul instituţiei britanice.
   

„Acest individ a crezut că îşi poate ascunde activitatea infracţională“

La audieri, Narcis Stoica le-a spus ofiţerilor că îşi începea propria afacere de livrare, în autoutilitară fiind găsite lăzi cu fructe şi legume. 
 
„Acest individ a crezut că îşi poate ascunde activitatea infracţională sub pretextul unei afaceri legitime. Dacă este nedetectată, această cocaină ar fi fost fără îndoială distribuită în Marea Britanie, unde comerţul cu droguri de clasa A alimentează violenţa şi exploatarea“, a mai susţinut Martin Grace, comandantul NCA Dover. 
 
Potrivit National Crime Agency, românul a mai afirmat că îşi cumpărase furgoneta frigorifică din Marea Britanie cu o săptămână înainte de percheziţie şi că se întorcea din Olanda. După audieri, românul a fost reţinut şi ulterior arestat, iar în data de 15 iunie 2020, când a fost trimis în judecată, a pledat vinovat. 
 
În legătură cu acest caz şi Chris Philp, ministrul pentru Respectarea Imigrării şi Instanţe, a dat declaraţii, spunând că ancheta Forţei de Frontieră şi NCA a făcut ca drogurile de peste 1 milion de lire sterline să nu ajungă pe străzile Regatului Unit şi a adus un contrabandist în faţa justiţiei: 
 
„Drogurile ilegale alimentează criminalitatea, violenţa şi exploatarea, motiv pentru care munca noastră pentru a le împiedica să ajungă în comunităţile noastre este atăt de vitală“. 
 
După ce sentinţa în cazul lui Narcis Stoica va rămâne definitivă, el va fi trimis în România pentru a-şi executa pedeapsa.
 

Pe aceeaşi temă:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările