Român milionar în euro, arestat pentru violuri repetate asupra fiicei de 13 ani, care a rămas însărcinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La anchetă, victima minoră a dat declaraţii contradictorii. FOTO: Adevărul.ro
La anchetă, victima minoră a dat declaraţii contradictorii. FOTO: Adevărul.ro

Colaborarea dintre poliţiştii români şi carabinierii italieni, plus testele ADN au dus la arestarea unui individ din judeţul Neamţ, care are 10 copii. El şi-a violat în mod repetat fiica de 13 ani. Familia victimei a obţinut recent 2 milioane de euro despăgubiri în Italia, după un accident.

Detalii halucinante au ieşit la iveală într-un caz demarat după ce o fată de 13 ani şi jumătate a rămas însărcinată, anchetatorii încercând să afle cine este autorul infracţiunii, pentru că de acest lucru era vorba, dată fiind vârsta copilei. 

Ancheta a durat mai mult decât s-ar fi dorit deoarece minora, care provenea dintr-o familie cu 10 copii, unii fiind ai

mamei dintr-o relaţie de concubinaj, a dat declaraţii contradictorii, lucru care a făcut ca cercul suspecţilor să fie mare, în el intrând şi fraţii vitregi mai mari. 

A susţinut că a întreţinut relaţii intime cu mai multe persoane, iar la un moment dat l-a indicat ca autor pe un frate de-al tatălui, dar testele genetice au infirmat acest lucru. 

Cercetările s-au concretizat în seara de 22 iulie 2020, când magistraţii Judecătoriei Roman îl arestau pe Iulian Şerban, de 37 de ani, din Icuşeşti, judeţul Neamţ, acuzaţia adusă fiind viol. Acesta tocmai se întorsese din Italia, unde stătuse fugar o vreme, pentru a participa la pomenirea unei rude. 

„La data de 22 iulie 2020, organele de cercetare penală au dispus măsura preventivă a reţinerii unei persoane, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol în formă continuată. La aceeaşi dată, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au sesizat Judecătoria Roman cu propunerea de arestare. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, Dragoş Varganici, prim-procuror adjunct al Parchetului Roman. 

Magistratul a mai afirmat că arestarea a fost posibilă şi datorită cooperării dintre poliţiştii români şi cei italieni. Iulian Şerban s-a căsătorit cu mama victimei în Italia, după ce trăiseră o perioadă în  oncubinaj, renunţând la numele lui de familie şi luându-l pe cel al femeii. 

Se pare că au devenit soţ şi soţie din „interes“, realizând că oficializarea relaţiei le aduce beneficii materiale, fiind vorba despre alocaţiile copiilor, mult mai mari în ţara unde se stabiliseră decât în România. Veneau când puteau acasă, aşa întâmplându-se în 2017, când s-au consumat  violurile.

Despăgubiri după decesul a doi copii într-un accident, în Italia

„Bărbatul acuzat de viol lucra în construcţii, în Italia. Victima, de mică, a crescut în străinătate, iar faptele s-au petrecut începând cu 2017. La un moment dat, copiii au venit cu tatăl acasă, mama, care are 42 de ani, rămânând în Italia, dar s-a întors şi ea după o perioadă“, a declarat Elena Cozma, asistent social la Primăria Icuşeşti. 

După sosirea în satul natal, soţia lui Şerban a constat că fata de 13 ani şi jumătate avea un comportament ciudat, acuza stări de rău, astfel că a dus-o la un control medical. Aşa s-a aflat că era însărcinată în şase săptămâni şi s-a solicitat efectuarea unei întreruperi de sarcină. 

Cum era vorba despre o minoră şi de certitudine comiterea unei infracţiuni, pentru că nu putea fi vorba de relaţii sexuale consimţite la acea vârstă, au intrat pe fir poliţiştii, luându-se probe AND de la făt. 

Astfel de probe au fost prelevate şi de la fraţii vitregi ai victimei (mama mai avea câţiva copii dintr-o relaţie de concubinaj anterioară căsătoriei), dar şi de la alte persoane, cu care fata spunea că a avut relaţii intime. Nu s-a putut efectua testul şi la tată, deoarece acesta plecase iar în Italia şi se pare că minora, deliberat sau nu, nu pomenea nimic de el, afirmând la un moment dat că autor este un unchi, lucru nereal. 

„La un moment dat şi mama fetei, împreună cu copii, a luat calea Peninsulei. Anul trecut, în această familie s-a petrecut o tragedie, într-un accident de maşină decedând doi copii, iar părinţii au primit despăgubiri de circa 2 milioane de euro“, a mai spus asistenta socială de la Primăria Icuşeşti. 

Între timp, ancheta şi-a continuat cursul, iar poliţiştii din Roman au colaborat cu cei italieni şi s-a obţinut profilul ADN a lui Iulian Şerban. Astfel, ceea ce era o ipoteză a fost confirmat ştiinţific, demonstrându-se că el era tatăl copilului conceput cu fiica minoră.

Zilele trecute, individul s-a întors în ţară, pentru a participa la pomenirea unei rude, dar despre acest lucru au aflat şi poliţiştii, a urmat reţinerea şi arestarea. Iulian Şerban riscă, pentru acuzaţia adusă, o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 12 ani de închisoare. 

Pe aceeaşi temă:

Român prins de poliţiştii britanici cu cocaină de 1,2 milioane de lire sterline. Avea ca paravan un aprozar

Doi foşti deputaţi au făcut afaceri cu bani publici la un dig pe Siret. Ce sentinţe au primit pentru corupţie

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite