Recuperatorii au pornit pe urma rău-platnicilor

Ca să nu rămână fără apă potabilă la robinete, asociaţiile de proprietari au trecut la măsuri extreme pentru a-i obliga pe rău platnici să-şi achite datoriile. Unii au apelat la firme de recuperare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi am apelat la mijloace mai drastice decât citaţiile prin Tribunal pentru că acestea nu-i sperie pe cei cu datorii. Sperăm că până la urmă vom reuşi să facem rost de bani pentru că avem de achitat mai mult de 191.000 de lei“, a spus reprezentantul unei asociaţii de proprietari din cartierul Precista.


Plăţi eşalonate


Compania Apa Serv a ameninţat că sistează furnizarea apei potabile la blocurile care înregistrează restanţe de zeci de mii de lei la plata lunară a întreţinerii. Negocierile cu preşedinţii asociaţiilor de locatari s-au finalizat cu procese verbale clare, în care aceştia şi-au asumat responsabilitatea achitării datoriilor eşalonat. „Compania noastră nu este dispusă să mai aştepte întârzieri de la termenele stabilite. Dacă nu se vor respecta clauzele, vom recurge la sistarea apei“, a declarat Bianca Ivaşca, purtător de cuvânt Apa Serv. 


În topul datornicilor se află pietrenii din zona Mărăţei. Asociaţia de locatari Propas 62 de pe bulevardul Traian are de achitat facturi restante de peste 200.000 de lei. „Mulţi sunt şomeri, iar băncile iau banii înainte de a plăti asociaţia. Eu am oprire pe salariu pentru rate“, s-a justificat Iulian Marcu, restanţier cu 2.300 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările