Reacţia violentă a unui jandarm filmat fără mască în misiune. Victima: „De ce mă loviţi? Ruşine să vă fie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmul, care nu avea mască de protecţie, ar fi agresat un cetăţean care l-a filmat şi întrebat de ce nu respectă măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus

O anchetă a fost declanşată la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ, după ce un angajat al acestei structuri a fost implicat într-un incident petrecut în faţa sediului Judecătoriei municipilui Roman, pe data de 14 ianuarie 2021. 

Un cetăţean aflat în trecere prin zona respectivă, mai exact parcarea din faţa clădirii instenţei menţionate, a observat un echipaj de jandarmi, aflat în imediata apropiere a unei

autoutilitare de serviciu. 

Numai că, nici unul dintre cei doi oameni în uniformă nu purta masca de protecţie, lucru obligatoriu în toate spaţiile

publice deschise, după cum se prevede în normele care stabilesc măsurile de combatere a răspândirii epidemiei de coronavirus. 

În aceste condiţii, omul în civil a scos telefonul mobil şi i-a filmat pe jandarmi, întrebîndu-i de ce nu respectă  reglementările, un filmuleţ cu toată această poveste fiind publicat de postul de televiziune Antena3. Filmul cu incidentul nedorit poate fi vizionat aici:

Iritat de faptul este filmat şi luat la rost, unul dintre jandarmi a reacţionat, dar total deplasat, lovind se pare telefonul şi pe cel care-i adresa întrebările, aşa reieşind din cele spuse de respectivul cetăţean. Cadrul militar şi-a pus totuşi masca de protecţie pe care era obligat să o poarte în spaţiul public, indiferent dacă era în executarea orelor de serviciu sau în timpul liber.

„A fost constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate“

„Lăsaţi să se filmeze, să se vadă. Uitaţi, jandarmii nu poartă mască! De ce vă puneţi masca acum? Uitaţi, nici în interior nu se poartă mască (se referă la un al treilea jandarm, care era în maşina de serviciu - n.red.)“, spune cel care filma. 

Apoi, din înregistrare reiese posibila ieşire necontrolată a jandarmului: „De ce îmi abuzaţi telefonul? De ce mă loviţi, domnule jandarm? Ruşine să vă fie!“. Apoi, trecătorul care ar fi fost bruscat de forţele de ordine a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a reclamat incidentul. După ce filmarea a fost făcut publică, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ a emis un comunicat de presă în care anunţă că se fac cercetări în acest caz. 

„În legătură cu imaginile apărute recent în spaţiul public cu referire la o posibilă agresiune din partea unui jandarm asupra unui cetăţean care a avut loc în zona Judecatoriei din Municipiul Roman, facem

următoarele precizări. În data de 13.01.2021, prin apel la 112, un cetăţean a sesizat Poliţia municipiului Roman cu privire la faptul că a fost agresat de un jandarm în timp ce se afla în zona Judecătoriei din Roman. Din momentul luării la cunoştinţă despre aceste informaţii, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, din ordinul inspectorului şef, a fost constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate, a transmis Jandarmeria Neamţ“. 

Reprezentanţiii instituţiei au mai arătat că, după finalizarea anchetei, vor fi făcute publice concluziile verificărilor şi că au fost precizate toate aceste aspecte în spiritul respectului pe care îl poartă atât cetăţenilor, cât şi reprezentanţilor mass-media, asigurând că activitatea se va desfăşura în continuare exclusiv pe baza şi în executarea legii. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Ce au decis judecătorii la cererea de mutare a Cheilor Bicazului în secuime. Sentinţă este irevocabilă

A apărut Calendarul 2021 al celor mai frumoase românce şoferiţe de TIR VIDEO 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite