Răfuielile dintre Mararu şi Mironescu continuă în instanţă cu pretenţii de sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că a fost vizat de atentatul cu bombă din ianuarie, Bogdan Mararu are pretenţii de jumătate de milion de euro de la Puiu Mironescu. Tot de după gratii, Mironescu cere Statului Român 100.000 de lei într-un proces care tocmai a fost suspendat.

După două încercări eşuate din cauza lipsei unei maşini care să-l transporte din penitenciarul de la Bucureşti, Bogdan Mararu a fost adus pe 23 mai la Curtea de Apel Bacău, instanţă la care se judecă dosarul „Bomba”. Mararu a fost transferat din arest, pentru a spune în faţa judecătorilor dacă se constituie parte civilă şi dacă are pretenţii de la cei care au vrut să-l lichideze în noaptea de 10/11 ianuarie a.c, punându-i sub jeep-ul parcat în faţa blocului o încărcătură explozivă ce urma să se declanşeze în momentul pornirii maşinii.

Bogdan Mararu a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu 500.000 de euro, una din cele mai mari sume cerută cu titlu de daune în ultimii ani. Rămâne însă de văzut dacă şi cât anume din aceşti bani vor acorda magistraţii la finele unui procesi care se anunţă cu multe termene, şi destul de anevoios. În afara acestui aspect, judecătorii au decis prelungirea arestului preventiv pentru toţi cei şase inculpaţi în dosar. Este vorba de Ioan Dumitru Mironescu şi Daniel Pădurariu (acuzaţi de constituire a unei grupări infracţionale, acte de terorism, instigare la omor calificat şi distrugere, nerespectarea regimului materiilor explozive). După gratii vor mai sta în continuare şi cei prinşi în flagrant în timp ce montau bomba sub maşina lui Mararu: Ovidiu Popa, Emil Cristofor, Cosmin Irinel Lăcătuş, şi Petrică Jâtaru. Cei patru tineri din Târgu Ocna sunt acuzaţi şi de tentativă de omor şi distrugere.

Mironescu vrea bani de la Stat

O problemă legată de distanţa între locul de detenţie şi sediul instanţelor care au pe rol dosare ale celor doi nemţeni „celebri” i-a dat însă peste cap planurile lui Mironescu. Cu două zile înainte de termenul de la Curtea de Apel Bacău din dosarul „Bomba”, acesta a aflat că Tribunalul Bucureşti a suspendat procesul în care cere Statului Român despăgubiri de aproape 100.000 de lei.

Decizia judecătorilor din Capitală a fost luată la primul termen al procesului, deoarece nici Mironescu şi nici apărătorul lui nu au putut fi prezenţi la Tribiunalul Bucureşti, cei doi fiind la Bacău pentru termenul din dosarul „Bomba”. Mironescu s-a hotărât că poate câştiga o sumă considerabilă în august 2012, deoarece, la două instanţe (Tribunalul Neamţ şi Curtea de Apel Bacău) magistraţii îi dăduseră câştig de cauză în lupta pe care o ducea cu Parchetul General. Pe 7 ianuarie 2011, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi impunea lui Puiu Mironescu interdicţia de a părăsi ţara, în condiţiile în care acesta era anchetat în dosarul uciderii lui Gheorghiţă Mararu. Anchetatorii îl considerau pe Mironescu complice la asasinatul de la Café Latino (noiembrie 2010), atunci când Cristian Chilat, zis „Falău” l-a împuşcat pe Gheorghiţă Mararu.

Pentru mai puţin de o lună cât a durat procesul privind justeţea măsurii (7 – 31 ianuarie 2011), Mironescu a solicitat daune materiale şi morale deoarece i s-au îngrădit în mod nelegal drepturile la liberă circulaţie.

Citeşte şi: VIDEO Ioan Mironescu şi fraţii Mararu, arestaţi pentru 29 de zile pentru terorism şi instigare la omor

DIICOT: Atentantul cu bombă de la Piatra Neamţ a fost comandat de duşmanul de moarte al interlopului Bogdan Mararu

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite