Proiectul unui voluntar pentru orfani şi copii cu nevoi speciale. Şase luni de birocraţie şi aprobări pentru un spaţiu medical

Proiectul unui voluntar pentru orfani şi copii cu nevoi speciale. Şase luni de birocraţie şi aprobări pentru un spaţiu medical

Echipamentele pentru cabinet au fost achiziţionate FOTO: Facebook/Ionuţ Ursu

Coordonatorul unei asociaţii de voluntariat este aproape de a-şi vedea visul îndeplinit: acela de a înfiinţa un cabinet stomatologic pentru copii cu dizabilităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ionuţ Ursu (30 de ani), un tânăr care a ieşit din sistemul de protecţie al statului, şi-a propus să ducă la bun sfârşit un proiect inedit ce va îmbunătăţi condiţiile copiilor aflaţi în centrele sociale. 
 
Prin asociaţia Volunteer for Life (Voluntar pentru Viaţă), pe care o coordonează, Ionuţ vrea să înfiinţeze un cabinet medical stomatologic modern destinat exclusiv micuţilor (aproape 400) cazaţi în patru centre sociale din Piatra Neamţ şi altor 100 de copii cu nevoi speciale. 
 
„Cabinetul va deservi copii de la Complexul de Servicii Comunitare Ion Creangă, Smărăndiţa, Casa de Copii Elena Doamna şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incuzivă Alexandru Roşca. La acest cabinet pe care îl vom amenaja la Alex. Roşca, cei mici vor beneficia de consultaţii şi tratamente dentare gratuite“, spune Ionuţ Ursu.  
 
Proiectul este evaluat la circa 90.000 de euro, din care două treimi provine din sponsorizări, iar diferenţa este solicitată din bugetul judeţului Neamţ. 
 
„De 6 luni am alergat după expertize, autorizări, am vreo 3 topuri de documente. Aparatura este achiţionată, avem şi materialele de construcţii, rămâne de făcut doar amenajarea spaţiului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ. Va fi un centru modern cu o sală de primire, sala de sterilizare, plus sala de tratament şi chirurigie maxilo-facială“, a declarat Ionuţ Ursu.  
 
Pentru acest proiect, Ionuţ Ursu a obţinut susţinere financiară de la companiile Rifil, Dinamic 92, Augsburg, Temad România şi Robmet. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: