Proiect pentru copiii instituţionalizaţi, visul unui voluntar. Cum vor fi ajutaţi micuţii să-şi păstreze dantura sănătoasă

Proiect pentru copiii instituţionalizaţi, visul unui voluntar. Cum vor fi ajutaţi micuţii să-şi păstreze dantura sănătoasă

Locul în care va fi cabinetul este încă un şantier FOTO: Ionuţ Ursu

Un tânăr crescut în case de copii vrea să le ofere micuţilor aflaţi în situaţia lui posibilitatea de a-şi rezolva problemele dentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Voluntarul Ionuţ Ursu a iniţiat proiectul Dentalife Social, prin care vrea să deschidă la Piatra Neamţ un cabinet dentar şi de chirurgie maxilofacilă pentru mai bine de 300 de copiii din trei centre de plasament. 
 
Cabinetul va deservi copiii din patru centre: Complexul de Servicii Comunitare Ion Creangă, Casa de Copii Elena Doamna, Centrele Şcolare pentru Educaţie Incuzivă Alexandru Roşca şi Ştefan cel Mare. La acest cabinet copiii vor beneficia de consultaţii şi tratamente dentare gratuite. 
 
Recent, Ionuţ a fost la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandru Roşca, în incinta căruia se amenajează cabinetul, şi a dat o mână de ajutor alături de alţi copii, viitorii beneficiari ai proiectului. 
 
„Astăzi mi-am petrecut ziua alături de muncitorii de la şantier ajutându-i cu materiale şi cele necesare în operaţiunile de lucru. A fost o zi plină de zgomote, şantier, oboseală şi praf, toate acestea transformandu-se într-un proiect de vis: Dentalife Social - înfiinţarea unui cabinet de stomatologie şi chirurgie maxilofacială destinat copiilor instituţionalizaţi“, a spus Ionuţ. 
 
 
Motivele care l-au determinat pe tânărul voluntar să aplice acest proiect au fost multiple, primul dintre ele find acela că el însuşi a crescut în casele de copii din Piatra Neamţ.
 
„Am constatat că aceşti copii au mari probleme în ceea ce priveşte sănătatea dentară: dacă nu-şi tratează cariile şi nu îşi rezolvă problemele dentare, acestea pot provoca tulburări neurologice, de diabet sau de inimă. O măsea netratată în timp poate duce la multe alte probleme de sănătate. În plus, Spitalul Judeţean Neamţ şi cabinetele private cer foarte mulţi bani copiilor din aceste centre, deoarece Casa de Sănătate nu decontează aceste servicii stomatologice în totalitate“, spune Ionuţ.
 
Proiectul pe care Ionuţ Ursu vrea să-l aplice ajunge la 50.000 de euro, bani cu care trebuie amenajat spaţiul şi achiziţionate echipamentele medicale.
  
„Avem sprijinul unor firme care ne ajută cu parchet, cu tâmplărie de tip termopan. O parte din echipamente le-am şi cumpărat cu sprijinul partenerilor noştri Dinamic 92, Rifil şi Temad. Vreaă să le mulţumesc din suflet lor precum şi Consiliului Judeţean Neamţ, Central Plaza Hotel,  Crisdent Clinic, HeidelbergCement Romania, Augsburg, Robmet, Albert Teleucă @P&T construction RMC“, a mai precizat Ionuţ  Ursu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: