Profeţia apocaliptică a părintelui Iustin, desluşită de monahii de la Petru Vodă: „Va fi război cu arme şi armate“. Legătura cu ISIS şi „anarhia migranţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reluarea discuţiei despre profeţia cutremurătoare a duhovnicului Iustin Pârvu, făcută cu puţin timp înainte să moară la Mănăstirea „Petru Vodă“, acolo unde a slujit, i-a determinat pe călugării lăcaşului sfânt din Neamţ să le explice credincioşilor ultimul mesaj transmis de duhovnic.

„E vorba, însă, că mai sunt 12 luni de libertate şi vine urgie”. Aşa suna avertismentul cutremurător pe care părintele Iustin Pârvu l-a transmis ucenicilor săi înainte de a pleca din această lume, pe 16 iunie 2013. Mărturia, consemnată de Monahia Fotini în revista „Atitudini”, publicaţie a fundaţiei ce poartă numele duhovnicului, a stârnit tot felul de discuţii, controverse, interpretări, dar şi neîncredere.

La mai bine de doi ani distanţă, membrii obştii monahale de la Petru Vodă susţin că însuşi părintele Iustin ar fi desluşit ce „urgie” ne paşte. Precizările au venit, zilele trecute, sub forma unui articol publicat pe pagina oficială a lăcaşului din Neamţ. 

„Va fi război cu arme şi armate!”

Faţă de prima versiune, călugării de la Petru Vodă susţin că duhovnicul nu ar fi rostit „cuvintele profetice” cu cinci zile înainte de moarte, ci mai înainte. 

„Prorocia că <mai sunt 12 luni şi vine urgia> a fost făcută de Părintele Justin în data de 23 Mai 2013, cu câteva săptămâni mai înainte de mutarea sa la Domnul (nu în ultimele clipe ale vieţii), de faţă fiind mai mulţi ucenici ai săi”, precizează reprezentanţii obştii.

Monahii susţin că vorbele părintelui au ajuns rapid la cunoştinţa tuturor vieţuitorilor din cele două mănăstiri (Petru Vodă şi Paltin). Mai mult, unii ar fi reuşit să-i ceară desluşiri duhovnicului, atât în ziua în care prorocia a fost făcută, cât şi în săptămânile de până la moartea sa.

„Părintele Justin a precizat că <va fi război>. <Ce fel de război, părinte? Un război duhovnicesc? O prigoană?>

<Nu, măi! Război cu arme şi armate.>

Cum amintise şi în alte cuvântări ale sale din ultimul an, Părintele a mai spus că <va fi sânge până la zăbalele cailor…> (Apocalipsa 14:20)”.

Urgia – noul Jihad 

Monahii de la ”Petru Vodă” susţin că profeţia părintelui Iustin chiar s-a împlinit la termen, aducând ca argument momentul proclamării oficiale, în iunie 2014, a Califatului Islamic, o creaţie a jihadiştilor mişcării Statul Islamic din Irak şi Levant (ISIS).

„Pe 16 iunie 2014, la exact 12 luni de la adormirea întru Domnul a Părintelui Justin, coaliţia pre-ISIL (ISIS) a cucerit ultimul din şirul de oraşe asediate. După aceste cuceriri urmate de sălbatice cruzimi, a urmat proclamarea oficială a Califatului Islamic, pe 29 iunie 2014. Precum se ştie, de atunci, ISIS a terorizat şi a ucis prin decapitare şi torturi mii şi mii de creştini, muceniciţi pentru credinţa lor în Domnul Iisus Hristos, care au preferat să moară pentru cinstea Numelui Lui. Pe lângă aceştia au fost alte mii de ne-creştini, inclusiv musulmani, şi chiar clerici islamici”.

Călugării mai amintesc şi de alte atrocităţi comise („mănăstiri şi biserici din primul mileniu creştin, şi chiar moschei care adăposteau moaşte ale Prorocilor din Vechiul Testament (unii pomeniţi chiar în Quran!)”. Este menţionată de asemenea şi intenţia declarată de ISIS de a se extinde în Europa şi în toată lumea.

„Urmarea acestei invazii are deja (şi va avea din ce în ce mai mari) consecinţe catastrofale asupra omenirii (a se vedea Palmyra, Mosul, etc), ca o continuare a genocidului început în întreg Orientul Mijlociu în vremea Sfinţilor Părinţi pomeniţi în Limonariu (sf. sec. VI – înc. sec. VII); de la o arie în care Creştinismul era majoritar şi unde înfloreau cultura, ştiinţa şi artele, Orientul Mijlociu a devenit în scurtă vreme după apariţia Islamului un deşert năpădit de sărăcie, barbarie şi crimă”, arată călugării. 

Iustin

Părintele Iustin cu obştea mănăstirii Petru Vodă FOTO manastirea.petru-voda.ro

Ucraina, microcipurile, cyborgizare 

În interpretarea dată de monahii de la ”Petru Vodă”, nu războiul declanşat în Ucraina prevestea „urgia”, deoarece conflictul începuse în noiembrie 2013, la doar cinci luni de la moartea părintelui Iustin. În plus, „războiul secesionist nu este îndreptat în mod exclusiv împotriva civilizaţiei creştine şi nici nu are consecinţe globale”, consideră reprezentanţii obştii de călugări.

În argumentarea teoriei conform căreia profeţia (prorocia) părintelui Iustin deja s-a împlinit, monahii vorbesc de „<anarhia controlată> a migraţiilor, creată intenţionat (de către finanţatori satanişti), situaţie care va fi, cel mai probabil, baza pentru introducerea implanturilor cu microcip la nivel global. (…) Părintele Justin a declarat timp de 20 de ani, în nenumărate interviuri video, audio şi scrise, folosind toate argumentele scripturistice şi patristice, că microcipul şi primirea lui este echivalentul primirii unei identităţi antihristice şi prin urmare, ca o consecinţă logică, este lepădare de Hristos”.

Se mai spune că demersurile părintelui Iustin pentru refuzul oricăror acte de identitate care conţin microcip au avut succes. „Eforturile sale au fost întâmpinate de 1.000.000 de oameni care au înţeles baza teologică a refuzului simbolului antihristic şi au semnat petiţia de referendum împotriva primirii acestuia”, mai spun monahii din Neamţ.

Profeţiile, apanajul sfinţilor

Părintele Eugen Tănăsescu, blogger ”Adevărul”, înţelege într-o oarecare măsură atitudinea ucenicilor părintelui Iustin în a-i susţine şi promova imaginea, dar există anumite canoane care trebuie respectate.

„Nu opinia personală este şi opinia Bisericii. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române este singura autoritate îndrituită să se pronunţe pe toate aceste probleme. Stabilirea unor calităţi sau daruri, harisme, virtuţi, vedere cu duhul se face în cadrul unui proces de canonizare. Sfinţii au fost cei care au făcut profeţii, or' profeţiile 

s-au cam încheiat cu Vechiul Testament. Nu stabilim noi sau mass-media ce este o profeţie, ci Sfântul Sinod al Bisericii”, spune părintele Tănăsescu  

Părintele Iustin, o istorie zbuciumată

Iustin Pârvu s-a născut la 10 februarie 1919, în satul Poiana Largului,  (Călugăreni), Neamţ. La vârsta de 20 de ani s-a înscris la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, iar între 1942 - 1944 a participat ca preot militar pe frontul de est. A fost arestat de comunişti în anul 1948 şi condamnat la 16 ani de temniţă grea, fiind acuzat de convingeri legionare. A fost încarcerat la Suceava, Văcăreşti, Jilava, Aiud, Piteşti şi a executat muncă silnică în mina de la Baia Sprie.

După eliberare, a lucrat ca muncitor forestier, iar între 1966 şi 1975 a fost reprimit în monahism la Mănăstirea Secu, apoi la Mănăstirea Bistriţa (1975-1991). În toamna lui 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă, iar din 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin. Din anul 2006, nu a mai fost stareţ la Petru Vodă, la cererea sa, şi, înainte de a muri (16 iunie 2013) l-a numit ca viitor stareţ pe ieromonahul Hariton Negrea, de la Mănăstirea Durău.

Pe aceeaşi temă:

Părintele Iustin, profeţie înspăimântătoare: „12 luni de linişte, după care vine urgia“

Cele mai crunte profeţii ale părintelui Iustin: ce urgie va veni, când va fi întronizat Antihristul şi care este pecetea Satanei

Părintele Iustin şi-a prezis moartea. A ştiut când va părăsi această lume şi a indicat locul unde să fie îngropat

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite