Profesor de liceu acuzat că a hărţuit sexual o elevă: „Eram în timpul liber, când pot agăţa câte curve vreau“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorului, numai de matematică nu îi ardea FOTO Rise Project
Profesorului, numai de matematică nu îi ardea FOTO Rise Project

Un scandal sexual s-a declanşat la Liceul „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ, un profesor fiind acuzat de o elevă că i-a făcut avansuri sexuale.

O anchetă a fost dispusă de Inspectoratul Şcolar Neamţ după ce convorbirile dintre o elevă de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ şi un profesor, care au conotaţie sexuală, au apărut în spaţiul public. 

Respectivele discuţii de pe o reţea de socializare au avut loc spre sfârşitul anului trecut, dar nu în timpul orelor, eleva de la seral, care are 21 de ani, susţinând că profesorul de matematică i-ar fi făcut avansuri sexuale. 

„Am aflat despre această neplăcută situaţie şi le-am spus să procedeze conform regulamentului şcolar. Va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară, care va putea dispune sancţiuni în acest caz. La rândul meu, voi anunţa Ministerul Educaţiei“, a declarat profesorul Mihai Obreja, inspector general şcolar în Neamţ.

La un moment dat, exasperată de insistenţele profesorului, eleva a prezentat conducerii unităţii de învăţământ conţinutul convorbirilor din mediul virtual, cel vizat a fost sfătuit să înceteze, dar nu s-a luat nicio măsură, considerându-se că era vorba despre dialoguri între două persoane adulte, care nu s-au petrecut în incinta şcolii şi nici la cursuri. 

Numai că, după ce respectivului cadru didactic i s-a atras atenţia cu privire la comportamentul său, el s-a dezlănţuit la adresa celei care-l „pârâse“, insultând-o grobian pe Facebook. Acest caz a fost detaliat într-un articol documentat de jurnaliştii de la Rise Project, care au intrat în posesia convorbirilor dintre profesor şi cea care-i era elevă. 

„Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, „I-ar înfrumuseţa zilele unui om trecut de 45 de ani“, scria profesorul, care îi sugera tinerei că nu va avea probleme la acel obiect de studiu: „La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“. 

„Eram în timpul liber, când pot agăţa câte curve vreau“

Ziariştii de la Rise Project mai arată că eleva l-a reclamat şi a cerut să fie mutată la alt liceu, dar cel incriminat, după ce a fost chemat să dea explicaţii conducerii unităţii, a trecut la „represalii“, jignind-o, tot pe Facebook: „căţea în călduri“, „handicapată curvă“, „jigodie ordinară“. 

Ulterior, pentru aceste invective a avut şi o scuză penibilă: „Era o oră târzie şi am tras singur două damigene de vin (...) deci eram în timpul liber când pot agăţa câte curve vreau“, dar a ţinut să precizeze că nu prea poate fi tras la răspundere, pentru că este cineva: „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“, a spus cel acuzat, profesorul Cristian Pipirigeanu. 

Imagine indisponibilă

Discuţie în care profesorul se laudă că are „relaţii“ FOTO Rise Project

Înainte ca Inspectoratul Şcolar Neamţ să dispună o anchetă la liceu, conducerea unităţii considera că că nu se poate implica pentru că era vorba despre persoane adulte, cerându-le ambilor protagonişti să nu mai discute, de văzut fiind ce se va stabili în urma noilor verificări ale cazului. 

Eleva, care este căsătorită, a intrat anul trecut în concediu de maternitate după care a decis să reia cursurile liceale întrerupte din cauza unor probleme personale, astfel că s-a înscris la Secţia de mecanică a Liceului „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ. În toată această poveste, până astăzi, nu a fost depusă nicio plângere penală. 

„Deocamdată, în acest caz, nu a fost depusă nici o reclamaţie, însă orice persoană care se consideră lezată are dreptul de a depune plângere penală în termen de 90 de zile. În ce priveşte sesizarea din oficiu, în această situaţie nu se impune deoarece este vorba de o persoană majoră“, a declarat Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. 

Vă recomandăm şi:

„Campionii“ escrocheriilor prin metoda „Accidentul”. Ce sume imense au obţinut prin înşelăciune

Sexy-deputatele. Cele trei femei frumoase, de la partide diferite, care vor reprezenta plăieşii în Parlament FOTO

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite