Procesul penal care-l vizează pe Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ, strămutat de la Bacău la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ FOTO Facebook
Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ FOTO Facebook

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, care a fost condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru corupţie, a obţinut strămutarea procesului în procedura de apel

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a dat câştig de cauză lui Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, care ceruse strămutatea cauzei de la Curtea de Apel Bacău, la altă instanţă din ţară. Decizia a fost luată astăzi, 7 iunie 2022, magistraţii hotărând ca procesul să se desfăşoare la Curtea de Apel Braşov. 

„Soluţie: Admis; Detalii soluţie: Admite cererea formulată de

petentul Arsene Ionel şi dispune strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr.431/103/2018 al Curţii de Apel Bacău la Curtea de Apel Braşov, Secţia Penală. Definitivă. Pronunţată în şedinþă publică astăzi, 07 iunie 2022“, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie. 

La început de aprilie 2022, Ionel Arsene a fost condamnat, de judecătorii de la Tribunalul Bacău, la 8 ani şi 4 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie. Oficialul nemţean a contestat sentinţa, acelaşi lucru făcându-l şi procurorii DNA, care l-au inculpat. 

Primul termen a avut pe 2 iunie, Arsene solicitând o amânare pentru pregătrea apărării şi strămutarea. În primă instanţă, preşedintele Ionel Arsene a fost condamnat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă, fiindu-i confiscaţi 80.000 de euro şi 150.000 de lei. Dosarul a fost pe rol mai bine de 4 ani, fiind înregistrat pe 21 februarie 2018, la Tribunalul Neamţ, când oficialul nemţean era trimis în judecată de procurorii anticorupţie. 

După opt termene, pe 26 martie 2019, cauza a fost trimisă la instanţa similară din Bacău, după

soluţionarea unei cereri de strămutare. Au urmat alte 33 de înfăţişări, timp în care acuzatul a formulat tot felul de cereri şi şi-a schimbat avocaţii. Şeful CJ Neamţ a fost denunţat de fostul primar de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti“. Acesta a susţinut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate în tentativa de a-l declara incompatibil pe preşedintele de la acea vreme al legislativului nemţean, Culiţă Tărâţă. 

Manevra nu a reuşit, Pinalti a cerut bani înapoi, dar nu i-a primit, astfel că a sesizat DNA. Dacă o decizie de la Curtea de Apel Braşov va menţine sentinţa de la Tribunalul Bacău, pentru Ionel Ionel Arsene ar fi sfârşitul din punct de vedere politic. Asta pentru că i s-a interzis anumite drepturi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei. Nu mai poate fi ales în funcţii publice sau să exercite atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Staţie smart de autobuz, care valorează cam cât un apartament, vandalizată la Piatra-Neamţ

De frica puşcăriei, gest extrem al unui arestat. Negocieri la 25 de metri înălţime 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite