Primarul de Piatra Neamţ, supărat că este criticat. Ameninţă locuitorii şi presa cu procese: „Există o limită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei carabelea, primarul oraşului Piatra Neamţ FOTO Facebook
Andrei carabelea, primarul oraşului Piatra Neamţ FOTO Facebook

Presa şi locuitorii din Piatra Neamţ au intrat în colimatoriul noului primar, care a fost instalat în funcţie la finalul anului trecut, fiind ameninţaţi cu intentarea de procese.

Andrei Carabelea, noul primar liberal al municipiului Piatra Neamţ, este ofuscat că unele decizii luate de el şi de către consilierii locali au fost criticate de presă şi de cetăţeni, ameninţând că cineva îi va mai fotografia maşina şi casa va suporta consecinţele legii, intentând acţiuni în justiţie. 

Cele mai multe luări de poziţie au fost după ce a intrat în vigoare, acum doup săptămâni, Regulamentul de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică al oraşului. În acesta sunt prevăzute amenzi pentru diverse abateri, fiind interzisă plimbarea copiilor pe biciclete în parcuri, punerea în balcoane a rufelor la uscat sau plimbarea câinilor prin parcuri, ci doar în locuri amenajate, dar acestea lipsesc cu desăvârşire. 

Se mai stipula şi sancţionarea celor care îşi parcau maşinile pe trotuare sau spaţii verzi, chiar primarul fiind surprins într-o astfel de situaţie, lucru care iritat când imaginile au fost făcute publice de presă. Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, 23 iunie, Andrei Carabelea a spus că proiectul regulamentului a fost pus în dezbatere publică, pe data de 22 aprilie 2021, dar că cetăţenii care acum nu sunt de acord cu el nu au venit cu propuneri de îmbunătăţire şi nu au participat la consultări. 

„Am făcut tot ce este omeneşte posibil şi instituţional pentru o dezbatere cât se poate de vie. Am făcut apeluri publice la populaţie să vină cu propuneri pentru îmbunătăţirea celor trei regulamente. Am constituit un grup de WhatsApp cu peste 100 de persoane reprezentând mediul antreprenorial sectorul privat şi ONG urile de pe raza municipiului Piatra Neamţ“, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ. 

Staţionare neregulamentară, dar era „temporară“ 

Acesta a mai argumentat în favoarea susţinerilor sale că şi în felicitarea pe care a trimis-o pietrenilor cu prilejul sãrbãtorilor de Paşti i-a invitat să participe la consultarea publicã. Totuşi, în cadrul întrunirii de ieri, edilul a făcut un pas în spate, menţionând că Regulamentul de gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică va fi repus în dezbatere publică. 

Recent, în spaţiul virtual au apărut câteva fotografii cu maşina primarului Andrei Carabelea, care era parcată în faţa locuinţei, pe trotuar şi pe spaţiul verde alăturat, iar acest lucru nu i-a fost pe plac. A considerat că i-a fost lezată viaţa personală şi a familiei, spunând în conferinţa de presă că, dacă cineva va mai posta poze în alte ipostaze decât cele publice, va fi acţionat în justiţie. 

„Există o limită pe care nu avem voie să o depăşim, iar acea limită este familia. Mi-a fost fotografiată casa şi acest lucru depăşeşte pe departe această limită. Vreau să informez că voi fi foarte atent de acum înainte la aceste limite şi pe cei care o depăşesc îi trag la răspundere în faţa legii“, a transmis primarul Carabelea. 

A fost întrebat dacă a fost sancţionat de Poliţia Locală Piatra Neamţ pentru staţionarea neregulamentară pe trotuar şi spaţiul verde, răspunzând că întotdeauna parchează în curte şi că ar fi fost vorba doar de o oprire temporară.

Chiar în criticatul regulament se prevede ancţionarea celor îşi parchează autoturismele pe unde pot: „Articolul 7. În scopul fluidizării circulaţiei şi a creşterii nivelului de confort al oraşului să nu se ocupe domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public“. Amenda este de 1.000 lei pentru toţi cei care parchează altundeva în afara locurilor special amenajate, în prezent administrare de către SC Parking şi SC X Data Soft.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Marsilia şi banda ei, principalii furnizori de droguri de mare risc ai Neamţului. Femeia a fost rearestată alături de soţ

Stareţ, halucinantă predică anti-vaccinare: „Oamenii se vor umple de solzi şi cancere de sânge, vor fi zombi“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite