Portretul unui şef de judeţ lovit de tragedii, făcut de un fost vicepreşedinte de consiliu judeţean: „Înconjurat de lingăi şi pupincurişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi încearcă să-l disculpe de vreo vină în tragedia de la Spitalul Neamţ, un fost vicepreşedinte de CJ susţine că Ionel Arsene s-a înconjurat de lingăi.

Andrei Ignat, fost consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, multă vreme membru PNL, independent şi din 2016 trecut la PSD, a luat atitudine pe Facebook după ce în judeţ, în mai puţin de două luni, s-au petrecut două incendii la tot atâtea unităţi sanitare. 

Consideraţiile acestuia vin după incidentul fără victime din

noaptea de 1/2 ianuarie 2021, de la Secţia Psihiatrie a Spitalului Roman şi tragedia de pe 14 noiembrie anul trecut, când zece persoane au decedat la Secţia ATI a Spitalul Judeţean Neamţ. 

Andrei Ignat încearcă să transmită că actualul preşedinte al CJ Neamţ, Ionel Arsene, nu are nici o vină cu cele petrecute la unitatea sanitară din Piatra Neamţ, iar dacă ea este, ar fi aceea că s-a înconjunjurat de „lingăi şi pupincurişti“. 

„E prea mult! Al doilea incendiu la un spital din judeţul Neamţ (...) şi noi, proştii, contribuabili de rând, nu ştim încă nimic din ce s-a întâmplat acolo. Au murit 10 oameni arşi în spitalul din Piatra Neamţ şi mai puteau muri încă pe atâţia la Roman. Ei, şi! Instituţia care administrează cele două spitale nu face eforturi să lumineze aceste catastrofe“, transmite Andrei Ignat. 

Numai că în ultima propoziţie a citatului s-a strecurat o greşeală din partea autorului. Spitalul Municipal Roman este în subordinea primăriei, iar Spitalul de urgenţă din Piatra Neamţ este administrat de Consiliul Judeţean. 

Iată şi restul postării lui Andrei Ignat: „Unii s-au grăbit să dea vina pe preşedintele Consiliului Judeţean ceea ce nu e drept. Singura lui vină în acest caz este că suferă de politicianism; s-a înconjurat de lingăi şi pupincurişti, care-l fac să creadă că totu-i posibil. Oamenii ăştia de regulă urmăresc beneficiul personal imediat şi profesional sunt de regulă incompetenţi. Şi da, nu preşedintele, nu oamenii preşedintelui, incompetenţa ucide. Dumnezeu să ne ierte!“. 

„Adevărul“ a încercat să obţină un punct de vedere de la şeful CJ Neamţ faţă de comentariul lui Andrei Ignat, dar telefonul acestuia era închis - probabil fiind ziua festivă, onomastică, a lui Ionel Arsene. De altfel, nici pe Facebook preşedintele legislativului nemţean nu a postat nimic pe marginea subiectului, lucru care nu-i prea stă în caracter când este vizat de declaraţii ale adversarilor politici şi nu numai. 

Cât despre tragedia de la Spitalul Judeţean, Ionel Arsene posta pe contul de Facebook, pe 14 noiembrie 2020, un apel ca ea să nu fie folosită în interes politic şi electoral şi că e primul care susţine că cei găsiţi vinovaţi vor trebui să plătească. 

Criticile fostului senator Emilia Arcan 

„Din nefericire, asistăm la o tragedie fără margini. (...) Nu e momentul să vă căţăraţi pe cadavre! Ne plângem morţii, oameni care au sfârşit sub privirile celor care făceau tot ce le stătea în putere ca să îi

salveze! Nu folosiţi această tragedie în scop electoral. Organele abilitate au pornit o anchetă pentru a afla care sunt cauzele şi cine sunt vinovaţii acestei tragedii. Sunt primul care susţin că toţi cei care vor fi găsiţi vinovaţi pentru această nenorocire vor trebui să plătească!“, transmitea Ionel Arsene. 

În vara anului trecut, nominalizarea lui Răzvan Cuc pentru Primăria Piatra Neamţ a determinat demisia din PSD Neamţ a senatoarei Emilia Arcan. „Senatorul PSD de Neamţ, Emilia Arcan, a decis să demisioneze din PSD, după aproape două decenii de apartenenţă la această formaţiune politică“, transmitea, pe 10 iulie, parlamentarul, după ce fusese „urechiată“ pentru opinia exprimată într-o şedinţă, când nu a fost de acord cu nominalizarea lui Cuc. 

„Nu mi-am imaginat că ar putea deranja atât de mult faptul că mi-am exprimat nemulţumirea vis-a-vis

de decizia de a fi susţinut un om din Giurgiu, «fugărit» de organizaţia PSD din judeţul lui, pentru a candida la Primăria Piatra Neamţ, cât şi pe loc eligibil la parlamentare. Acesta este motivul principal pentru care am ales să demisionez“. 

Mai detalia şi despre cum se iau deciziile în PSD Neamţ, de un grup restrâns de persoane, care

„roiesc“ în jurul şefului: „M-a durut atunci când trebuia luată o decizie, aceasta se lua de către câţiva oameni apropiaţi şi cu influenţă la preşedinte, cu o totală ignorare a celor care ar fi trebuit consultaţi, aşa cum cred eu că este normal să se întâmple într-un partid, care este condus de o echipă, după nişte reguli bine definite“. 

Într-un comunicat, demisionara avea tonuri acide când se referea la colegii care vedeau partidul ca un colac de salvare, pentru propăşirea materială sau o vacă bună de muls, iar despre candidatul la primărie se întreba ce şanse are în condiţiile în care nu cunoaşte nici măcar cartierele oraşului. 

Apoi, pe 13 iulie, Emilia Arcan anunţa că va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ din partea Pro România, adică urma a fi adversara lui Ionel Arsene, tocmai cel care a propulsat-o, în 2016, în Parlament, plasând-o pe un loc eligibil.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cine a provocat incendiul de la Psihiatria din Roman. Imaginile video au arătat cine sunt principalii suspecţi

 

Medicul Cătălin Denciu, considerat un erou în Belgia: „A marcat anul 2020“ 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite