PORTRET/Tudor Mihail - A adus stilul tecktonik la poalele Pietricicăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Mihail
Tudor Mihail

Tânărul a pus bazele primei trupe de tecktonik din Piatra Neamţ, a organizat un concurs de dans în stilul electro şi a fost premiat în cadrul a trei concursuri naţionale.

Tudor a descoperit stilul tecktonik în luna mai 2008. „Îmi plăcea o melodie şi am căutat videoclipul pe internet. Atunci am văzut prima dată dansatorii stilului tecktonik“, povesteşte tânărul. Pentru că a fost atras de acest stil de dans încă de la prima vizionare, a început să urmărească şi să înveţe dansul după filmele instructive pe care le-a gasit pe youtube. „Am tot exersat şi m-am gândit să înfiinţez o trupă“, spune Tudor, care a reuşit să înveţe noţiunile de bază ale dansului în patru luni.


În septembrie 2008, a format prima şi singura trupă de dans tecktonik din Piatra Neamţ, Nanoteck, compusă din trei dansatori. După zeci de repetiţii, tinerii au pus la punct şapte coregrafii pe diferite melodii, pe care le-au prezentat la petreceri şi la balurile  bobocilor. „Pot să spun că în această perioadă mi-am perfecţionat stilul. Treptat, de la tecktonik am trecut la stilul electro, care este mai complex“, explică dansatorul. Anul trecut, timp de şase luni, Tudor a dansat ca animator într-un club din oraş.

Premii la concursuri naţionale
Chiar dacă nu are prea multă experienţă, Tudor Mihail nu a ezitat să participe la diverse competiţii în acest domeniu. A fost prezent la trei concursuri naţionale de dans, unde a reuşit să obţină şi premii. Cel mai important concurs la care a fost prezent este cel organizat anual în întreaga Europă şi se numeşte Vertifight.


Faza naţională a avut loc anul trecut la Buzău, iar Tudor s-a clasat pe poziţia a II-a. „Tecktonikul este un stil de dans cu influenţe hip-hop, breack dance şi pop, care a fost inventat în 2006, în Franţa“, povesteşte dansatorul pietrean. Trupa a rămas apoi în doi membri - Tudor şi Edwin - şi şi-a schimbat numele din Nanoteck în Electro Drift.

Stomatolog şi dansator
Tudor îşi doreşte să meargă la Facultatea de Stomatologie de la Târgu Mureş, însă nu se gândeşte să renunţe la dans. „Am primit propunerea de la o trupă din Bucureşti să dansez cu ei şi poate de la anul am să fac naveta“, spune dansatorul, care-şi doreşte să facă parte din echipa naţională de dans electro a României.

Profil

Născut.
26 februarie 1991,
Piatra Neamţ.
Studii. Elev în
clasa a XII-a
la Colegiul Naţional „Petru Rareş“
Familie. Singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri

Ce reprezintă dansul pentru tine?
Dansul este un hobby şi un mod de a mă relaxa. Prin dans am ocazia să-mi fac mulţi prieteni şi să socializez. Părinţii mei sunt de acord şi mă susţin, dar cu o anumită limită. Acum sunt elev în clasa a XII-a şi trebuie să mă concentrez mai mult pe şcoală. 
Ce calităţi trebuie să aibă un dansator electro?
Un bun dansator al acestui stil trebuie să fie elastic şi flexibil. Mai trebuie să aibă ureche muzicală, multă voinţă şi, poate cel mai important în acest domeniu, să pună suflet în tot ceea ce face. Este important şi timpul pe care îl are liber la dispoziţie pentru a-şi putea pregăti coregrafia.

ce-i place
În timpul liber, Tudor preferă să facă sport. Împreună cu prietenii joacă fotbal, baschet, schiază sau înoată. „Îmi place foarte mult muzica electro, muzica anilor ’80, dar şi cea clasică“, spune dansatorul. Tudor se simte bine când merge la cumpărături sau la film cu prietenii. Apreciază oamenii sinceri.

ce nu-i place
Dansatorului pietrean nu-i place să fie minţit şi nici să i se facă observaţii. „Detest să citesc lucrări obligatorii pentru că le găsesc plictisitoare. Urăsc manelele şi oamenii care mă vorbesc pe la spate“,  mai spune tânărul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite