Poliţişti la un pas să sară în aer în timpul anchetării unui furt. Au sunat la 112 şi au chemat pirotehniştii

Poliţişti la un pas să sară în aer în timpul anchetării unui furt. Au sunat la 112 şi au chemat pirotehniştii

Bomba descoperită de poliţişti avea calibrul 120 de milimetri FOTO ISU Neamţ

Poliţiştii au făcut o descoperire neaşteptată în timp ce anchetau un furt de deşeuri metalice, iar din cauza pericolului descoperit întâmplător a fost necesară intervenţia pirotehniştilor.

Cadrele Poliţiei Municipiului Roman au avut parte de o surpriză, una deloc plăcută, în timp ce făceau cercetări nocturne care vizau o infracţiune de furt de deşeuri metalice. Pentru că situaţia prezenta riscuri majore, a fost necesară intervenţia specialiştilor de la ISU Neamţ. 
 
Au fost solicitaţi prin 112, apel înregistrat în dispecerat pe 03 aprile 2022, la ora 00.10. Fusese găsită o bombă de mare calibru. Muniţia, care provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost transportată şi depusă într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă. 
 
„Echipa pirotehnică de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» a intervenit la Roman, pentru asanarea unei bombe de aruncător de calibru 120 milimetri. Aceasta a fost descoperită de lucrătorii Poliţiei în timpul efectuării unor cercetări. Pirotehniştii au cercetat zona pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi şi nu au mai fost descoperite muniţii sau elemente de muniţii“, a
transmis ISU Neamţ. 
 
O altă misiune recentă a pirotehniştilor din Neamţ a avut loc în ultima zi a lunii trecute. Un localnic din Grinţieş a anunţat că a descoperit pe islazul comunal, cu ajutorul unui detector de metale, un proiectil exploziv de calibru 75 de milimetri. De această dată, bomba neexplodată data din perioada primei conflagraţii mondiale. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările