Poliţist din Neamţ, arestat pentru că a luat mită de 4000 de euro ca să muşamalizeze un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de poliţie Dinu Dănuţ Timofte din cadrul Biroului de investigaţii criminale Roman este acuzat că a cerut bani de la patru persoane cercetate pentru tentativă de furt. În schimbul banilor, poliţistul le-a promis că îi poate convinge pe poliţiştii din Buhuşi să muşamalizeze dosarul penal.

Poliţistul a ajuns după gratii, pentru 29 de zile, fiind acuzat de comiterea infracţiuniunilor de trafic de influenţă şi favorizarea infractorilor. Măsura a fost luată vineri, 5 iulie, de magistraţii Tribunalului Neamţ. 

În baza unor informaţii, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ au demarat ancheta în urmă cu câteva zile, după ce au primit şi o serie de denunţuri care îl vizau pe poliţist. Joi, 4 iulie, poliţiştii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au efectuat percheziţii şi au pus în executare şapte mandate de aducere în acest dosar. În urma audierilor, agentul Dinu Dănuţ Timofte a fost reţinut, măsură luată şi în cazul altei persoane care îl ajuta pe poliţist.

„Agentul de poliţie T.D.D. din cadrul Poliţiei municipiului Roman, în schimbul sumei de 4.000 euro, a pretins că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraş Buhuşi, judeţul Bacău, pentru a zădărnici urmărirea penală ce se efectua faţă de 4 autori ai unei tentative de furt care aveau antecedente penale prin înlocuirea identităţii acestora”, se arată în comunicatul DGA Neamţ.

Poliţistul le-ar fi garantat infractorilor că identitatea lor urma să fie schimbată în dosarul care-i viza. Agentul a fost ajutat de H.P., o persoană fără calitate specială care a fost de asemenea reţinută şi apoi arestată  preventiv sub acuzaţiile de complicitate la trafic de influenţă şi favorizarea infractorului.

În urma cercetărilor s-a mai stabilit că, pe data de 1 iulie, agentul Timofte a pretins şi a primit 800 euro pentru a rezolva un dosar penal de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie de alcool
peste limita legală. Poliţistul a dat de înţeles că îşi poate exercita influenţa pe lângă specialiştii din cadrul Serviciului Medicină Legală Neamţ pentru a diminua valorile alcoolemiei sub nivelul care constituie infracţiune.

La acest caz poliţiştii anticorupţie au fost sprijiniţi de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Neamţ, SRI, Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău şi Inspectoratul de Poliţie Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite