Poliţist bătut, agresorul lăsat liber de procuror. „Scandalagiul fusese arestat preventiv în trecut. Ar fi meritat măcar o măsură de reţinere“

Poliţist bătut, agresorul lăsat liber de procuror. „Scandalagiul fusese arestat preventiv în trecut. Ar fi meritat măcar o măsură de reţinere“

Echipaj de poliţie în misiune de Ordine Publică FOTO: Adevărul, arhiva

Un poliţist din Neamţ a fost ultragiat în timpul unei intervenţii pe linie de ordine publică, iar agresorul a fost lăsat în libertate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a avut loc la Piatra Neamţ, în a doua zi de Paşti, pe 29 aprilie atunci când, la scurt timp după ce a intrat în programul de serviciu, agentul Valentin Trifescu a fost trimis împreună cu un coleg pentru a calma un scandalagiu care lovea maşinile cu pumnii şi picioarele.
 
„Când au ajuns la faţa locului, scandalagiul, care fusese în trecut arestat preventiv, a devenit violent şi l-a lovit pe unul dintre poliţişti cu pumnul în faţă. Ofiţerul de serviciu a dirijat spre locul incidentului şi o patrulă SAS care i-a ajutat pe agenţi să imobilizeze infractorul“, a precizat Ioan Cănărău, liderul sindicatului Europol Neamţ, nemulţumit că procurorul l-a lăsat pe agresor (Petru Zamfir), să plece acasă din aceeaşi seară.
 
„Cred că scandalagiul ar fi meritat măcar o măsură de reţinere. E drept că nici poliţistul nu a stat să fie bătut, ci mai mult a fost surprins de lovitură, dar fapta e gravă în acest caz“, a mai adăugat sindicalistul.
 
Cel mai recent caz de ultraj la un cadru de Poliţie a avut loc vara trecută, pe 12 august 2018, atunci când un agent de la Poliţia Municipiului şi un poliţist local au fost bătuţi de doi tineri. Incidentul s-a petrecut în apropierea ştrandului din Piatra Neamţ, cei doi agresori, fraţii Andrei Ionuţ Ovidiu Constantin Niculescu încercând atunci să fure pistolul poliţistului. Nu au reuşit, însă i-au luat încărcătorul pe care l-au aruncat apoi într-o pădure din apropiere, acolo unde au şi fost găsiţi în urma unei ample acţiuni de căutare a trupelor SAS. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: