Piatra Neamţ: Trofeul Festivalului „Florile Ceahlăului“ merge la Piteşti

Piatra Neamţ: Trofeul Festivalului „Florile Ceahlăului“ merge la Piteşti

Gabriel Marinel Dumitru este marele câştigător al Festivalului „Florile Ceahlăului“

Gabriel Marinel Dumitru (21 de ani), din Piteşti, este câştigătorul Trofeului Festivalului-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri „Florile Ceahlăului“ Piatra Neamţ, ediţia a 23-a.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul de gală al câştigătorilor ediţiei din 2011 s-a desfăşurat, duminică seara, de la ora 20.30, în sala de spectacole a Consiliului Judeţean.

Citeşte şi:
Piatra Neamţ: Concurs naţional al tinerilor interpreţi de muzică populară (Update FOTO)

La categoria 8-15 ani au fost decernate două premii I. Acestea au fost obţinute de Ana Dragu, din Neamţ, şi Teodora Cioconea, din Sibiu. La secţiunea 16-25 ani, premiul I a fost adjudecat de  Elena Simona Manolache, din Neamţ. Cele două premii II au fost obţinute de Nicoleta Andrei, din Mărgineni, Neamţ, la secţiunea 8-15 ani, şi de Simona Mazăre, din Botoşani, la secţiunea 16-25 ani.

Premiul III a fost câştigat de Ana Horza, din Bistriţa-Năsăud, la secţiunea 8-15 ani, şi de Valentin Ghencea, din Buzău, la secţiunea 16-25 ani.
Au primit menţiuni Elena Cazacu şi Valentin Bertea, la secţiunea 8-15 ani, precum şi Larisa Vasilica Uţă şi Crina Mădălina Gângă, la secţiunea 16-25 ani.

TVR Iaşi a oferit două premii speciale pentru Ana Horza, din Bistriţa, la secţiunea 8-15 ani, şi Simona Mazăre, din Botoşani, la secţiunea 16-25 ani.

Conform organizatorilor, Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ Neamţ, la ediţia din acest an s-au înscris 37 de concurenţi din 16 judeţe: Suceava, Bacău, Iaşi, Botoşani, Vrancea, Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Cluj, Galaţi, Maramureş, Buzău, Argeş şi Neamţ.

Judeţul Neamţ a fost reprezentat în finală  de cinci concurenţi, calificaţi în urma preselecţiei de pe 26 februarie. La secţiunea I (8-15 ani), s-au calificat Ana Dragu şi Elena Pădurariu, ambele din Târgu Neamţ, Sergiu Chirileasa, din Bodeşti, şi Nicoleta Andrei, din Mărgineni, iar la secţiunea a II-a (16 şi 25 ani), Simona Elena Manolache, din Târgu Neamţ.

citeste totul despre: