Piatra Neamţ: Datornicii trec la program redus de apă şi căldură

Piatra Neamţ: Datornicii trec la program redus de apă şi căldură

Căldura va fi dată cu porţia, cât să nu îngheţe caloriferele

Locuitorii din 16 asociaţii de proprietari vor fi primii pietrenii care vor rămâne fără apă caldă şi vor avea căldură în program limitat. Măsurile restrictive vor fi aplicate chiar de marţi, 8 martie, din cauza datoriilor la întreţinere mai vechi de trei luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alte asociaţii sunt programate pentru restricţionare de vineri. „În afara celor 16 asociaţii, alte 7 asociaţii cu restanţe administrate de societatea LocativServ vor intra în program limitat de căldură începând de vineri, 11 martie“, spune Nicolae Mazilu, directorul societăţii Locato.

Citeşte şi:
Neamţ: Soluţie: apartamente încălzite pe orizontală

Suceava: Şcolile încarcă facturile Primăriei

Cea mai mare datorie la întreţinere o înregistrează Asociaţia de Proprietari „Dărmăneşti Sud“, unde facturile neplătite se apropie de suma de 74.000 de lei. Cu restanţe mari figurează pe lista datornicilor şi Asociaţia de Proprietari nr. 17, unde s-au acumulat debite în valoare totală de 56.000 de lei. „Datoriile fluctuează de la o zi la alta. Permanent avem discuţii cu şefii de Asociaţii şi încheiem convenţii de eşalonare a datoriilor pentru a nu ajunge la sistarea agentului termic“, spune Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al societăţii pietrene de termoficare.

Stabilirea unui program limitat de căldură îi va afecta şi pe cei care îşi achită constant facturile la întreţinere. „Când ţi se ia apa sau căldura nu mai ai  motivaţie să-ţi plăteşti factura la întreţinere. Degeaba sunt la zi cu plăţile când alţi vecini acumulează datorii“, se plânge pietreanul Gheorghe Suditu.

Ca să evite astfel de situaţii, reprezentanţii societăţii de termoficare au în vedere introducerea unui nou mod de distribuţie a energiei termice. Sistemul permite furnizorului de utilităţi să sisteze căldura sau apa caldă doar consumatorilor rău platnici.

citeste totul despre: