Percheziţii la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Medicii de la Ortopedie sunt în vizorul ofiţerilor anticorupţie

Percheziţii la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Medicii de la Ortopedie sunt în vizorul ofiţerilor anticorupţie

Medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Neamţ sunt în atenţia DGA

O acţiune de control la Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă este în desfăşurare marţi, 5 martie, sub coordonarea DGA – Serviciul Judeţean Neamţ.

Medicii de la Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ fac obiectul unor percheziţii efectuate de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Neamţ. Aceştia au descins în unitatea spitalicească în cursul zilei de marţi, 5 martie pentru a verifica suspiciunile de luare de mită care planează asupra cadrelor medicale din secţia amintită.    
 
Conform unor surse, medicii sunt bănuiţi că luau mită pentru a înlesni întocmirea unor dosare de pensionare anticipată fără drept, dar şi pentru operaţii şi alte acte medicale.  
 
Concomitent, percheziţii se derulează şi la domiciliile unor medici, dar şi la cabinetul de ortopedie din Policlinică.  
 
„De-a lungul timpului, au fost mai multe sesizări şi probleme. În ultima perioadă probabil că s-au intensificat şi s-a ajuns la această măsură. Am încercat pe cât posibil să le stăpânim, să dialogăm, inclusiv cu cei de la Colegiul Medicilor, dar se pare că nu am reuşit şi ne asumăm acest lucru”, a declarat Codruţ Munteanu, managerul Spitalului Judeţean Neamţ, pentru Digi24
 
Acesta a confirmat că medicii din această secţie au fost avertizaţi de conducerea spitalului, chiar şi prin discuţii cu Colegiul Medicilor:
 
„De fiecare dată am sperat că oamenii înţeleg de vorbă bună şi le atrăgeam atenţia şi le explicam că trebuie să aibă o conduită şi o moralitate corespunzătoare pentru prestaţia unui act medical de calitate. Din păcate, am operat cu exemplul personal. Se pare că nu numai asta ajunge”, a mai precizat managerul spitalului pentru sursa citată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: