Pentru ce semnează românii petiţii la foc automat: îl vor eliminat pe Giani Kiriţă de la Exatlon şi sunt disperaţi de facturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comportamentul lui Giani Kiriţă la Exatlon i-a supărat teribil pe români
Comportamentul lui Giani Kiriţă la Exatlon i-a supărat teribil pe români

Anumite teme de dezbatere publică, ori subiecte controversate îi sensibilizează pe românii activi în mediul online.

Unul din cele mai accesate portaluri unde românii îşi pot manifesta grijile şi pot susţine iniţiative civile, petitieonline.com prezintă un tablou al nemulţumirilor din societate. 

Într-un top al celor mai populare petiţii din ultimele 30 de zile, aşa cum arată statistica site-ului amintit, locul I este ocupat de departe de cererea intitulată „Vrem eliminarea sau sancţionarea lui Giani Kiriţă de la Exatlon!“.  

În perioada de raportare, petiţia a strâns un număr de 5.377 de semnături şi mii de comentarii în acord cu solicitarea. În total, petiţia are 5407 semnături de la momentul lansării (18 februarie 2018). 

„Cerem producătorilor să îl descalifice pe Giani pentru comportamentul şi limbajul său vulgar. De aproape trei luni asistăm la un circ făcut de un om fără educaţie şi bun simţ, acceptat tacit de producători. La meciul cu Mexic, ne-a făcut o reputaţie urâtă ca români, purtându-se grosolan cu Ana Lago. Foloseşte frecvent replici ca <Vă omorâm>, <vă mâncăm de vii>  şi nu a fost atenţionat niciodată de către producători. Această emisiune este urmărită şi de foarte mulţi copii, de aceea dorim să se ia atitudine şi să nu i se mai permită acestui individ să fie obraznic, sfidând peste orice regulă“, se arată în justificarea petiţiei.   

De menţionat că cererea este populară şi în topul general pe 2018, ocupând locul 5 în această ierarhie, cu posibilitate de a mai strânge semnături şi de a mai urca.   

Exasperaţi de facturile la utilităţi 

Pe locul II în clasamentul ultimelor 30 de zile, la mare distanţă de subiectul Giani Kiriţă la Exatlon este petiţia intitulată „VREM BANII ÎNAPOI! JAFUL de la facturile de gaz şi curent“. În perioada de raportare, subiectul care îi doare pe români a strâns 1501 semnături, dar de la momentul lansării (14 martie 2016), adică în doi ani, a adunat 40.481 de semnături.

„VREM BANII INAPOI! Facturile la utilităţi, jaful care a îngenuncheat românii. Nu mai este nici un secret: românii plătesc facturi umflate la utilităţi!  O dovedesc acum şi instituţii oficiale ale statului. Rapoarte ale Curţii de Conturi au scos la iveală faptul că în ultimii 10 ani, gazul ne-a ars urât de tot la buzunare. De asemenea, facturile la curent sau la apă au fost plătite uneori şi de 17 ori mai mult decât făceau. Jaful cumplit la care cetăţenii pe care companiile de utilităţi l-au facut sub ochii unui stat nepăsător şi corupt trebuie sa inceteze. VREM BANII nostri ÎNAPOI! Vrem sâ fim răzbunaţi pentru umilinţa la care am fost supuşi lună de lună, când v-aţi îmbogăţit pe spatele românilor care s-au împrumutat să vă plătească vouă facturile nesimţite“, arată iniţiatorul petiţiei. 

Pe locul III în topul subiectelor cu priză la români este petiţia intitulată „Fără penali în funcţii publice“. În ultima lună petiţia a adunat 1295 de semnături, dintr-un total de 2094 de la data lansării (4 aprilie 2017).

„Ar trebui să fie o chestiune de bun simţ, care nu ar trebui să fie reglementată, însă realitatea din ţară ne arată că se impune o modificare a legislaţiei în acest sens. Se conturează deja o serie de direcţii pentru ca dezideratul <Fără penali în funcţii publice> să nu rămână doar un slogan, ci să devină o realitate prin modificarea legislaţiei civile şi penale şi, de ce nu, modificarea Constituţiei în direcţia transpunerii dezideratului integrităţii“, se precizează în justificarea petiţiei. 

Petiţiile cele mai populare în 2018    

Într-o ierarhie a celor mai populare petiţii de anul acesta, locul I este ocupat de cea intitulată „Revoluţia copiilor - dreptul la terapie şi servicii sociale“. Tema acestui demers lansat pe 8 februarie 2018 a sensibilizat 14.325 de persoane. 

Petiţia a fost iniţiată de Ana Dragu (preşedintele Asociaţiei Autism Europa),  Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ“ Bistriţa, Gabriela Plopeanu - preşedinte FEDRA (Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Autism), Carmen Gherca ANCAAR Iaşi şi Ramona Florea (părinte).

„Fiecare copil are dreptul la un viitor demn! Susţinem viitorul copiilor care au nevoie de terapii psihologice şi al adulţilor cu tulburări de neurodezvoltare. Împreună, putem să îi ajutăm să aibă acces la terapii decontate de stat şi la suportul asociaţiilor şi fundaţiilor care oferă servicii sociale. Propunem câteva masuri care, pentru aceşti copii şi tineri înseamnă diferenţa dintre o viaţă independentă şi una plină de umilinţe şi lipsită de speranţă… Pentru părinţi, aceste măsuri înseamnă un ajutor real pentru a face faţă cheltuielilor cu terapia. Lipsa investiţiilor în serviciile sociale duce la scăderea calităţii vieţii persoanelor afectate. Semnăturile vor fi depuse la Parlament, Guvern şi la sediul partidelor din România“, arată iniţiatorii petiţiei.

Sănătatea, un subiect sensibil pentru români

Pe locul II în această ierarhie din 2018 se situează o petiţie intitulată „S.O.S. SĂNĂTATEA ROMÂNILOR!“. 

„Semnează petiţia pentru construirea Spitalului Metropolitan într-o zonă care respectă standardele europene: în proximitatea aeroportului, a autostrăzii, a staţiei de metrou şi de autobuz, cu reţele de utilităţi funcţionale“ este îndemnul iniţiatoarei, primarul general al Capitalei, Gabriela Vrânceanu-Firea. 

Demersul ei e strâns 7.349 de semnături de la momentul lansării petiţiei (22 ianuarie 2018), mulţi dintre cei care au aderat apelului fiind membri PSD.  

Pe locul III în topul popularităţii este o altă iniţiativă civică: „Spune nu privatizării apelor minerale ale României!“. Iniţiatoarea, jurnalista Lavinia Şandru (Coaliţia pentru Modernizarea României) a strâns 6530 de  semnături de la 1 februarie 2018 şi până în prezent. 

„NU VINDEŢI APELE ROMÂNIEI! De 28 de ani, au vândut aproape toate resursele ţării. Ne-au mai rămas sarea şi apa. Acum, vor să ne ia şi apa de la gură. Ne opunem categoric vânzării resurselor de ape minerale ale României! 2500 de izvoare de apă minerală se află pe teritoriul României, ceea ce reprezintă 60% din apele minerale ale Europei. Investitorii străini sunt deosebit de interesaţi de ele, noi NU! Sunt interesaţi pentru că aduc profit uriaş în timp scurt. Aproape toate resursele minerale ale ţării au fost vândute sau concesionate. Redevenţele sunt simbolice. Statul român sărăceşte, implicit, şi noi… STOP! NU VINDEŢI APELE ROMÂNIEI! LĂSAŢI-NE MĂCAR APA! Semnează petiţia împotriva privatizării Societăţii Naţionale a Apelor Minerale!“, este îndemnul iniţiatoarei petiţiei. 

În acelaşi top, cu peste 6000 de semnături strânse din 19 ianuarie este petiţia prin care se cere abrogarea faimoasei Declaraţii 600, iar pe locul V este cea   prin care se cere eliminarea sau sancţionarea lui Giani Kiriţă de la Exatlon (total de 5407 semnături).

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite