Pedeapsă uluitor de blândă pentru un şantajist în serie cu poze deocheate. Cum îşi racola victimele

Pedeapsă uluitor de blândă pentru un şantajist în serie cu poze deocheate. Cum îşi racola victimele

Escrocul exploata naivitatea victimelor FOTO Arhiva Adevărul

Un escroc acuzat de şantaj, deoarece pretindea bani pentru a nu publica în spaţiul virtual pozele compromiţătoare obţinute de la victime, a primit o pedeapsă modică din partea judecătorilor. Condamnarea nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un tânăr în vârstă de 20 ani, din comuna Păstrăveni, Alin Bârgău, a fost condamnat a doua oară pentru şantaj, magistraţii de la Judecătoria Târgu Neamţ pronunţând, la finalul lunii trecute, o sentinţă modică. Victimă a fost o adolescentă de 14 ani. 

Numai că, inculpatul nu era la prima abatere de acest gen. Mai avea la activ o faptă similară, persoana escrocată fiind o femeie de 41 de ani, iar pedeapsa aplicată la Judecătoria Piatra Neamţ, în martie 2021, a fost de 1 an şi 9 luni, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. 

În dosarul de la instanţa din Târgu Neamţ, Bârgău a primit un an şi 6 luni de detenţie. Şi aceasta a fost fără privare de libertate, pedeapsa a fost contopită cu cea din prima speţă şi a rezultat o sancţiune de 2 ani şi 3 luni cu suspendare şi o amendă penală de 2.000 de lei. 

Instanţa a revocat controlul judiciar, dar i-a impus inculpatului anumite obligaţii, iar în cazul în care nu le respectă, poate ajunge după gratii. 

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată. Cazul „Bârgău“ este unul tipic de escroc sentimental cunoscut pe reţelele de socializare, probabil că victima matură nici nu ştia că este mult mai mic de vârstă ca ea, care după ce a convins-o să îi trimită fotografii în ipostaze intime, pentru a „consolida“ idila începută pe internet, şi-a arătat adevăratele intenţii. De cum a intrat în posesia pozelor, tânărul i-a cerut diverse sume de bani. 

Ameninţările că fotografiile vor fipublicate în spaţiul virtual au avut efect, astfel că victima a plătit. „Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că, în perioada iunie - decembrie 2020, un tânăr ar fi determinat femeia în cauză să îi trimită, prin intermediul unei reţele de socializare, imagini foto compromiţătoare cu aceasta“, se preciza într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Reclamat după ce a „plusat“ 

Infracţiunea a intrat în atenţia anchetatorilor pe 8 decembrie 2020, când cadrele de la Secţiei de Poliţie Borleşti au fost sesizate de victimă că este şantajată de o altă persoană, remiţându-i 1.800 de lei, pentru ca respectivele imagini să nu fie publicate. Plângerea a fost depusă după ce escrocul a mai pretins 1.200 de lei. 

În aceeaşi zi au fost puse la cap detaliile unui flagrant, cele două părţi  întâlnindu-se la locul convenit. Autorul a fost lăsat să plece, fiind oprit la scurt timp în trafic, descoperindu-se asupra lui suma de bani dată de persoana vătămată. Nu a putut să nege infracţiunea, deoarece bancnotele fuseseră inscripţionate cu o substanţă fluorescentă, pe ele fiind scris cuvântul „Şantaj“. După flagrant, tânărul a fost arestat preventiv, ulterior măsura fiind înlocuită cu arestul la domiciliu. 

În ceea ce o priveşte pe adolescenta şantajată, faptele au ieşit la iveală în septembrie 2020. Conform actelor de urmărire penală, inculpatul i-ar fi cerut adolescentei 1.000 de lei, pentru a nu publica fotografii compromiţătoare. Ancheta a demarat după ce poliţiştii au fost sesizaţi de părinţii victimei. S-a stabilit că, pe 6 septembrie 2020, 

în urma unor conversaţii telefonice, minora s-a întâlnit cu Bârgău, cu scopul de a se cunoaşte. „Anterior întâlnirii, minora i-ar fi trimis două fotografii , iar pe 6 septembrie, cât şi în data de 7 septembrie, tânărul ar fi ameninţat-o cu postarea fotografiilor pe o reţea de socializare, dacă nu primeşte în schimb suma de 1.000 de lei“, comunica Poliţiei Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Accident cumplit de muncă în Neamţ. Unui bărbat i-au fost retezate picioarele de angrenajul unei combine

Rug de flăcări pe Pietricica, deasupra oraşului Piatra Neamţ. Poliţia a deschis un dosar penal

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările