O poliţistă este îngerul păzitor al necuvântătoarelor în pericol. Salvează bursuci şi câini FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina, medic de formaţie, activează ca ofiţer la IJP Neamţ. FOTO Poliţia Neamţ
Mădălina, medic de formaţie, activează ca ofiţer la IJP Neamţ. FOTO Poliţia Neamţ

Cadrele de la Biroul Protecţia Animalelor, din care face parte şi o poliţistă, s-au implicat în mai multe cazuri ale unor necuvântătoare aflate în situaţii de risc, un bursuc şi câţiva câini fiind salvaţi

„Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor acţionează în permanenţă pentru salvarea animalelor care se afla în situaţii de risc sau în primejdii reale, intervenţiile lor fiind de fiecare dată însoţită de dragostea pe care o poartă animalelor. În perioada 13-19 mai, poliţiştii de la Biroul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au intervenit pentru salvarea mai multor animale aflate în situaţii de risc“. 

Acestea sunt precizările dintr-un comunicat al IJP Neamţ, publicat pe data de 20 mai 2021, în care sunt detaliate ultimele acţiuni ale serviciului recent înfiinţat şi-n ţinutul străjuit de masivul Ceahlău, dar şi la nivel de ţară. 

Datorită intervenţiei acestora, a fost salvat un câine abandonat din curtea unui imobil din comuna Negreşti, al cărui proprietar plecase în străinătate. Acestuia nu i-a păsat de ceea ce se va întâmpla cu patrupedul care-i păzea gospodăria, iar în urma sesizări s-a constat că starea de sănătate a animalului era gravă, pentru că nu mai fusese hrănit. 

Pe data de 14 mai, o faptă reprobabilă avea să fie constată în parcarea unui supermarket din Piatra Neamţ, un pui de câine fiind abandonat acolo de proprietar. Cu o zi înainte, cadrele de la Biroul

pentru Protecţia Animalelor au salvat un patruped ce fusese rănit grav în apropierea unei pensiuni turistice din oraşul Bicaz, autor fiind şoferul unui autoturism  

„Îngerul păzitor al animalelor salvate este colega noastră, Mădălina, care în calitate de ofiţer specialist medic veterinar în cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, a acţionat imediat pentru salvarea acestora şi găsirea unui adăpost primitor unde să primească îngrijirile necesare“, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. 

Captiv în subsolul unui bloc, un bursuc 

Ofiţerul are 27 de ani, a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, îmbrăţişând cariera de poliţist anul acesta, după ce a susţinut concursul pentru intrarea în cadrul structurii nou înfiinţate la nivel de ţară. În prezent, toate exemplarele salvate de oamenii legii se află într-o stare de sănătate bună, fiind cazate într-un adăpost al unei asociaţii de protecţie din Piatra Neamţ, unde beneficiază de îngrijire şi afecţiune de care au nevoie. Şi aşteaptă stăpâni iubitori de animale. 

madalinabursuc

Un bursuc, captiv în subsolul unui bloc, a fost eliberat de poliţişti în mediul natural FOTO Poliţia Neamţ

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au avut o misiune mai puţin obişnuită, pe 19 aprilie 2021,

acţionat pentru salvarea unui bursuc. Sălbăticiunea a ajuns, nu se ştie cum, în subsolul unui bloc din Piatra Neamţ. „Pe 19 aprilie, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că la subsolul unui bloc se află un bursuc, ce poate constitui un pericol pentru locuitorii din zona respectivă“, anunţa Poliţia Neamţ. 

La scurt timp, echipa operativă formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la faţa locului, unde „a desfăşurat activităţi specifice necesare pentru salvarea acestuia“. Poliţiştii au emis un ordin de plasare în adăpost, bursucul fiind preluat şi predat unui centru aparţinând unei asociaţii de protecţie a animalelor. Peste două zile, sălbăticiunea a fost eliberată în habitatul său natural, pe culmea împădurită Cozla, cea care, alături de Pietricica, străjuieşte oraşul Piatra Neamţ.

 

Vă mai recomandăm să cititi: 

Felix, animăluţul furat de la rezervaţia de zimbri, a „ajuns“ la Iaşi, dar a revenit acasă. Cine l-a adus

Secretele celui mai vechi izvor de apă sărată din Europa. De câte mii de ani este exploatat în Ţinutul Zimbrului

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite