O căţeluşă boxer, poveste cu final fericit. Cum a fost salvată de la moarte

O căţeluşă boxer, poveste cu final fericit. Cum a fost salvată de la moarte

Exemplarul de 3 ani a fost adoptat de un localnic din comuna Negreşti FOTO Poliţia Neamţ

O căţeluşă din rasa boxer a fost salvată de la moarte, fiind adoptată după ce au intervenit poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Neamţ

 
Cadrele Biroului Protecţia Animalelor din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ au fost sesizate, pe data de 16
octombrie 2021, că un câine se află într-o situaţie de risc, fiind legat cu nişte sfori pe marginea unui drum din comuna Negreşti, localitate ce se află pe drumul naţional dintre Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ. 
 
„La locul indicat a fost indentificat un exemplar canin feminin, de aproximativ 3 ani, care nu era microcipat, nefiind identificate persoane care să pretindă calitatea de proprietar al animalului în cauză. Poliţiştii continuă verificările cu privire la modul în care câinele în cauză a fost rănit, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora, să fie luate măsurile legale care se impun“, a transmis Poliţia Neamţ. 
 
Din fotografiile publicate de IPJ Neamţ, reiese că este vorba despre o căţeluşă din rasa boxer, care pare să fi avut şi pui, dar nu avea urechile cupate - intervenţie chirurgicală prin care urechile stau drepte. Din fericire, intervenţia poliţiştilor a avut un final fericit, una dintre persoanele prezente, luând decizia de a adopta exemplarul canin. 
 
Cadrele de la Poliţia Animalelor, structură recent înfiinţată şi în Neamţ, au destulă activitate, implicându-se în mai multe cazuri ale unor necuvântătoare aflate în situaţii de risc. Pe 19 aprilie 2021, o acţiune a vizat salvarea unui bursuc, care ajunsese în subsolul unui bloc din Piatra Neamţ, el putând constitui un pericol pentru locatari, deoarece este agresiv. A fost capturat şi predat unei asociaţii de protecţie a animalelor, iar peste două zile a fost eliberat în habitatul său natural, pe culmea Cozla.  
 
Altă intervenţie a fost pe 15 iunie 2021, când era sesizat faptul că o căprioară căzuse în canalul hidroenergetic al râului Bistriţa. Apelantul detalia că sălbăticunea reuşea cu greu să mai înoate, deoarece curentul era foarte puternic, şansele ca să iasă singură erau nule, pentru că amenajarea hidro are malurile oblice şi betonate, fiind foarte alunecoase. Misiunea a fost încununată de succes. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările