Noul director al Spitalului Judeţean Neamţ este judecat pentru corupţie. Procesul, suspendat pe timpul stării de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, Doru Mocanu, şi-a dat demisia din motive de sănătate, iar director interimar a fost numit managerul spitalului din Târgu Neamţ, Florin Ionuţ Apostoae. Acesta din urmă este însă judecat pentru fapte de corupţie, respectiv fraude cu fonduri europene.

Doru Mocanu a demisionat din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ după ce a acuzat crize de hipoglicemie. Acest lucru a fost confirmat, vineri, chiar de către Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, citat de Mesagerul de Neamţ.

„De ieri dimineaţă (joi, 2 aprilie) a intervenit această situaţie, dl. Mocanu mi-a comunicat problemele domniei sale şi am început imediat să caut soluţii. Ce pot să spun este că de mâine dimineaţă director interimar va fi Florin Apostoae, managerul spitalului din Târgu Neamţ, care sper că va face faţă cu brio acestei provocări. Este un specialist, ştie meserie şi management şi am încredere că va fi la înălţimea momentului”, a declarat Arsene pentru Mesagerul de Neamţ.

Noul manager s-a aflat în două rânduri la conducerea spitalului din Târgu Neamţ şi preia conducerea Spitalului Judeţean Neamţ în condiţiile în care judeţul Neamţ se află vineri, 3 aprilie, pe locul 3 în privinţa cazurilor de infectări cu noul coronavirus, respectiv 150, după Suceava şi Bucureşti.

Cine este Florin Apostoae

Florin Ionuţ Apostoae a fost trimis în judecată de procurorii DNA în data de 2 iulie 2018 pentru fapte de corupţie, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Neamţ. În acelaşi dosar cu el, sunt judecaţi fratele său, Laviniu Apostoae, directorul Liceului Tehnologic din Răuceşti, Camelia Apostoae şi Ilie Bîzu, un patron de firme locale.

Conform rechizitoriului, Camelia Apostoae este acuzată de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, cu scopul de a obţine pe nedrept fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, la fel ca Florin Ionuţ Apostoae, ceilalţi doi implicaţi în dosar fiind consideraţi complici. Acuzaţiile vizează construirea unor pensiuni agroturistice cu fonduri de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, instituţie care s-a constituit parte civilă în proces.

Prejudiciul reţinut în sarcina Cameliei Apostoae este de 265.407 lei, iar cel din sarcina lui Florin Ionuţ Apostoae de 271.892 de lei.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, în 26 martie 2020, procesul a fost suspendat ca urmare a „art.43 alin.2 din Decretul 195/16.03.2020 al Preşedintelui României, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite