Neverosimil accident cu doi morţi şi trei răniţi. Secundele de la graniţa dintre viaţă şi moarte VIDEO

Neverosimil accident cu doi morţi şi trei răniţi. Secundele de la graniţa dintre viaţă şi moarte VIDEO

Şoferul şi un pasager din microbuz nu au avut nicio şansă de supravieţuire FOTO ISU Neamţ

Câteva secunde au decis viaţa sau moartea într-un neverosimil accident, care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor trei

 
Circumstanţele în care s-a produs un teribil şi neverosimil accident de circulaţie, unul petrecut în această dimineaţă la Tarcău, pe drumul naţional ce leagă oraşele Piatra Neamţ şi Bicaz, atestă că doar câteva secunde au „dictat“ destinul celor implicaţi în tragedia care s-a soldat cu doi morţi şi trei persoane rănite foarte grav. 
 
Nedoritul incident a avut loc cu puţin timp înainte de ora 10:00, la cinci-şase metri distanţă de un pod de cale ferată, o grindă de metal de câteva tone, care are rol de limitator de înălţime - gabarit, căzând exact când un microbuz de 
transport persoane trecea pe dedesubt. 
 
Nu a fost o întâmplare datorată hazardului, ci faptului că un camion, care se deplasa către Piatra Neamţ, având pe platformă un excavator, a atins cu utilajul transportat imensa bară de metal cu câteva secunde înainte, iar grinda a căzut pe partea din faţă a microbuzului pentru călători. Culpa
şoferului autocamionului de mare tonaj este certă, după cum a comunicat Poliţia Neamţ, dar accidentul putea fi evitat. 
 
Asta dacă cel de la volan reducea viteza înainte de construcţia care indica limitarea de gabarit - doi stâlpi de beton ce susţineau bara metalică aflată înaintea podului de cale ferată, conducătorul auto trebuind să fi „gândit“ dacă excavatorul transportat nu este mai înalt decât cei 4,4 metri permişi în acel loc. Nu a făcut acest lucru, iar consecinţele au fost cumplite, în câteva secunde. 
 
„În jurul orei 10:00, poliţiştii Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe DN 15, în localitatea Tarcău, soldat cu decedul a două persoane şi rănirea altor trei. Din cercetările preliminare a reieşit că, în timp ce un bărbat de 40 de ani, conducea un ansamblul de vehicule din direcţia Bicaz - Piatra Neamţ, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului rutier de limitare a înălţimii, moment în care cu un utilaj pe care îl transporta a acroşat o bârnă metalică, care în urma coliziunii s-a desprins şi a căzut peste un microbuz de transport persoane, care se deplasa din sensul opus“, a comunicat Poliţia Neamţ. 
 
Un film de la locul tragediei poate fi vizionat aici.
 

Acuze de ucidere şi vătămare corporală din culpă

Tragedia a fost sesizată la numărul unic de urgenţă 112 de participanţii la trafic, anunţându-se că cel puţin patru persoane sunt accidentate şi că şoferul nu mai dă semne de viaţă, fiind strivit de grinda metalică. Mai multe ambulanţe şi pompierii de la serviciul de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamţ au plecat la locul intervenţei, constatând că cele sesizate se confirmă. 
 
Numai că, pe lângă conducătorul auto, care nu a avut nicio şansă de supravieţuire mai era o persoană decedată, iar alte trei erau rănite. Una dintre victime nu era conştientă şi au fost efectuate menevre de resuscitare, leziunile suferite de călătorul din microbuz fiind foarte grave. Pacientul a fost stabilizat şi transportat la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare. Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa aveau vârsta de 41 de ani, şoferul microbuzului ce aparţinea unei firme din Piatra Neamţ, respectiv 37 de ani, călătorul din autovehicul.
 
La spital au ajuns două femei în etate de 74 şi 76 de ani, precum şi un bărbat de 55 de ani. Conducătorul autocamionului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De menţionat este faptul că după impactul fatal, când a văzut dimensiunea tragediei pe care a provocat-o, şoferului vinovat i s-a făcut rău, leşinând de câteva ori şi el primit îngrijiri medicale de la cadrele saniatare prezente la locul incredibilului eveniment. 
 
Poliţiştii continuă cercetările şi au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili, cu exactitate, circumstanţele în care s-a produs accdentul. O anchetă în acest caz a fost deschisă şi de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, fiind indicii că este vorba despre un accident de muncă, deoarece şoferul decedat ar fi fost în timpul serviciului. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 

 

 
 
:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările