Neamt: Ticu Lăcătuşu, din nou la înălţime în Groenlanda (GALERIE FOTO)

Neamt: Ticu Lăcătuşu, din nou la înălţime în Groenlanda (GALERIE FOTO)

Neamt: Ticu Lăcătuşu, din nou la înălţime în Groenlanda (GALERIE FOTO)

Lăcătuşu vrea să boteze vârful escaladat în Groenlanda după numele fetiţei sale  de un an, Petra.


Alpinistul nemţean Ticu Lăcătuşu continuă cucerirea celor mai înalte vârfuri din zona Arctică, în expediţia din Groenlanda. După ce a atins cel mai înalt pisc de pe insulă şi din zona Arctică, Gunnbjorns Fjeld (3800 metri), Lăcătuşu a escaladat de unul singur un vârf virgin, necălcat vreodată de om. „Alpinistul român a făcut o ascensiune solo, fără ghizi sau tabere intermediare. Muntele are 3.300 metri şi face parte din masivul Watkins, situat pe coasta estică a celei mai mari întinderi de gheaţă a planetei”, se arată într-un comunicat de presă al Clubului Montan Român.

Petra Peek, vârful dedicat fetiţei sale şi pietrenilor

În convorbirea pe care a avut-o după escaladă cu Irina Păcurariu, soţia sa, Ticu a spus că vrea să denumească vârful „Petra Peek” (în traducere „Vârful Petra”). „A fost o provocare la care am visat. Orice astfel de premieră mondială este dublată de şansa de a boteza muntele pe care n-a călcat nimeni până la tine. Îl voi numi Petra Peek, după numele fetiţei mele mai mici, care a împlinit un an”, sunt cuvintele alpinistului, reproduse de soţia sa. Irina Păcurariu a menţionat că Ticu a ales denumirea Petra şi pentru că are rezonanţă cu numele oraşului Piatra Neamţ.

Ticu revine în Groenlanda peste trei luni

Alpinistul nemţean va continua proiectul „Romanian Eco Greenland Expedition” în luna septembrie. Lăcătuşu va încerca atunci traversarea completă a calotei glaciare a Groenlandei, pe linia Cercului Polar, în echipă românească, alături de colegul Cornel Coman.