Neamţ: Un tânăr băut a căzut în cap la cabana Fântânele

Neamţ: Un tânăr băut a căzut în cap la cabana Fântânele

Tânărul a fost coborât de salvamontişti până în baza de la Durău

Băiatul este din Vaslui şi venise în Neamţ să-şi petreacă Sărbătorile pe munte

Salvamontiştii nemţeni au fost solicitaţi aseară în jurul orei 24.00 pentru a da primul ajutor unui tânăr de 22 de ani din Vaslui care căzuse de la etajul doi al cabanei Fântânele. Radu Andrei îşi serba ziua de naştere când s-a dezechilibrat şi a căzut de la balconul cabanei situat la o înălţime de 4 metri. La impactul cu teresa de piatră a cabanei, s-a lovit la cap suferind un traumatism cranio-cerebral acut deschis.

„Băiatul a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă pentru că avea o hemoragie nazală gravă şi o comoţie cerebrală cu rană deschisă. Noi i-am verificat starea fizică şi ne-am asigurat că nu are traumatisme la coloana vertebrală , după care am chemat SMURD-ul", a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

În jurul orei 0.30, tânărul a fost imobilizat şi transportat sub oxigen până la Baza Salvamont Durău de unde a fost preluat de o autospecială a Serviciului de  Ambulanţă Neamţ. "Menţionăm că în momentul când am ajuns la victimă, aceasta era pe terasa cabanei, învelită în pături. Băiatul era inconştient, iar după ce şi-a revenit era incoerent şi absent spaţio-temporal", a mai precizat Raul Papalicef. 

În jurul orei 02.30, tânărul a fost preluat de medicii de la ambulanţă şi transportat la centrul primire-urgenţe din Piatra Neamţ, unde pacientul şi-a revenit din starea comatoasă şi a fost ţinut pentru investigaţii până în această dimineaţă.

„A fost adus în stare gravă, căzătura de la înălţime fiind cumulată cu starea de ebrietate. Medicii specialişti  au decis că poate părăsi spitalul, fiind în afara oricărui pericol", au precizat astăzi medicii de gardă de la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ. .


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: