Neamț: Recomandări de weekend: Vizită la Tuşa Mărioara şi Dănilă Prepeleac

Dacă vreţi să oferiţi celor mici ocazia de a descoperi personajele din poveştile lui Creangă, puteţi vizita micuţul atelier al meşterului popular Ionela Lungu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situat la poalele dealului pe care este amplasată Cetatea Neamţ, atelierul este un mic paradis al figurinelor din humă create de artistă. Tuşa Mărioara, Păcală, Dănilă Prepeleac ori Moş Nechifor Coţcaru zâmbesc vizitatorilor şi-i îmbie să-i ia acasă.

Membră a Asociaţiei Naţionale a Creatorilor Populari din România şi profesor la Şcoala de Arte şi Meserii din Vânători Neamţ, Ionela Lungu îmbină mai multe tehnici tradiţionale, precum modelajul în lut, tăbăcitul pieilor ori împletirea fuioarelor de cânepă. Alături de figurinele unicat, meşterul din Humuleşti mai creează tapiserii din fire naturale de lână, lipite pe sac prin tehnica colajului, reprezentând secvenţe din celebrele „Amintiri din copilărie".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările