Neamţ: Pădurariu: „Am stat în puşcărie degeaba“

Neamţ: Pădurariu: „Am stat în puşcărie degeaba“

Oamenii legii nu i-au găsit nici acum pe cei care au incendiat clădirea

Daniel Pădurariu vrea să ceară daune statului pentru că a fost arestat ilegal pentru incendierea clădirii lui Răzvan Mararu. Bărbatul a stat trei luni după gratii până când magistraţii au anulat probele prezentate de poliţişti şi procuror.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel Pădurariu (41 de ani) a stat în închisoare timp de trei luni, preventiv, fără să fie găsit vinovat cu nimic de instanţele care l-au judecat ulterior.

Pe 3 martie, Curtea de Apel Bacău a pus capăt şirului de procese în care nemţeanul a fost judecat, când a dat o soluţie definitivă de menţinere a sentinţei de achitare pronunţată de Judecătoria Piatra Neamţ. Odată cu stabilirea definitivă a nevinovăţiei, Daniel Pădurariu este decis să ceară statului daune materiale pentru că a fost încarcerat pe nedrept.

„Am stat în puşcărie degeaba. Am un copil care a avut de suferit de pe urma faptului că eu am fost făcut mafiot şi am ajuns laolaltă cu toţi infractorii, fără să fiu vinovat“, a declarat Pădurariu.

Daunele pe care avocata acestuia, Monica Anton, vrea să le ceară sunt de circa 200.000 de lei. „Vom chema statul în judecată şi, în solidar, una dintre instituţiile acestuia, iar daunele pe care le vom cere sunt corespunzătoare celor pe care le acceptă Curtea Europeană a Drepturilor Omului în astfel de situaţii“, a declarat avocata.

În primă fază, avocata considera necesar să facă plângere penală împotriva poliţiştilor care au administrat problele iniţiale, pentru contrafacerea acestora, dar apoi s-a declarat mulţumită de verdictul favorabil. Nemţeanul a fost arestat după ce poliţiştii şi procurorii l-au acuzat că este autorul incendierii, în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2006, a unei clădiri cu mai multe etaje de pe Strada Petru Movilă din Piatra Neamţ, care aparţine lui Răzvan Mararu.

A demontat probele

Poliţiştii şi procurorul şi-au susţinut acuzaţia cu un bidon de plastic şi o butelie de aragaz. Le-au fotografiat în mansarda incendiată şi au prelevat probe biologice de pe ele, probe care ar fi conţinut ADN-ul lui Pădurariu.

În cursul procesului, nemţeanul a demonstrat însă că în noaptea incendiului era acasă, la o petrecere la care se aflau mulţi invitaţi, pe care i-a adus ca martori.

Expertizele făcute au demonstrat că probele biologice nu ar fi rezistat la temperatura dezvoltată de incendiu, că bidonul şi butelia au fost puse în mansardă după incendiu şi apoi fotografiate şi că

ADN-ul de pe ele nu aparţine lui Daniel Pădurariu. Răzvan Mararu este fratele lui Gheorghe şi al lui Bogdan Mararu, împuşcaţi într-o cafenea, pe 14 noiembrie 2010.

citeste totul despre: