Neamţ: Mihaela Cojocaru - Creează bijuterii cu personalitate (PORTRET)

Neamţ: Mihaela Cojocaru - Creează bijuterii cu personalitate (PORTRET)

Mihaela Cojocaru

Şi-a dorit dintotdeauna să iasă din anonimat. După ce şi-a personalizat hainele, a început să facă bijuterii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima parte a zilei şi-o dedică lucrului cu nemţenii care apelează la serviciile Departamentului de Relaţii cu Publicul de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar serile le rezervă unei pasiuni mai vechi: creează bijuterii.
Mihaela crede că pasiunile sunt cele care ne fac viaţa mai frumoasă, astfel încât în 2009 a încercat să descopere dacă are veleităţi de pictor. „Am simţit c-aş avea înclinaţii artistice, aşa că anul trecut m-am înscris la un curs de pictură şi de artă decorativă, în cadrul Şcolii Populare de Arte. Totuşi, mi-am dat seama că nu sunt făcută pentru asta şi că nu e ce mi-am dorit, aşa că am renunţat şi am ales să mă axez pe vestimentaţie“, povesteşte Mihaela.

Chiar dacă a renunţat la cursuri, tânăra a profitat de cele învăţate la Şcoala Populară de Arte şi a început să-şi personalizeze vestimentaţia cu pensonul şi paleta de culori. „Am încercat să văd cum e pictura pe haine, dar m-am limitat numai la îmbrăcămintea mea şi a persoanelor apropiate. După aceea m-am gândit că ceea ce scoate din anonimat o femeie sunt accesoriile. Aşa că am început să creez bijuterii din material textil“, a spus Mihaela Cojocaru.

Primii care i-au apreciat munca au fost prietenii şi colegii de la serviciu. Treptat au început să apară şi clientele. „Recunosc că, la început, a fost o muncă chiar mai migăloasă decât design-ul de bijuterii, dar m-am descurcat“, spune mândră creatoarea.

Mai întâi au fost imaginaţia şi plăcerea de a crea, după care Oana a simţit nevoia să investească mai mult în pasiune. „Zilnic dedic între trei şi patru ore bijuteriilor. Acum m-am axat pe cele din argint şi pietre semipreţioase. Mi-am achiziţionat uneltele necesare şi vreau să mă perfecţionez“,  povesteşte Mihaela Cojocaru.

Profil
Născută. 14 decembrie 1978, Piatra Neamţ.
Studii. Facultatea de Inginerie Tehnologică, Universitatea Transilvania din Braşov.
Familie. Este necăsătorită.

Întrebări şi răspunsuri
Care este publicul tău ţintă?
Creez pentru femeia fără vârstă, dar care vrea să iasă din anonimat, care se respectă şi vrea să fie altfel. Eu, de exemplu, nu renunţ niciodată la cercei. Cred că fiecare are o bijuterie preferată şi ar fi bine dacă am reuşi să nu renunţăm la plăcerea de a le purta. Iar pe viitor mi-aş dori să ajung să creez şi obiecte vestimentare.
Ce-ai schimba la femeile din România?
Le-aş schimba mentalitatea. Din păcate, la noi încă mai există ideea că femeia trebuie să stea la cratiţă şi am observat că multe uită să se mai îngrijească după ce se căsătoresc şi au o familie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările